Boško Obradović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri, koja je danas održana u Užicu, doneta je odluka da Dveri izlaze na izbore 3. aprila sledeće godine na svim nivoima, objavljeno je na njihovoj stranici.

„Posle više od godinu dana zamajavanja od strane vlasti u vezi sa međustranačkim dijalogom oko poboljšanja izbornih uslova na dva koloseka, Glavni odbor Dveri ocenjuje da su istekli svi rokovi za dogovor i da je ostalo manje od šest meseci do izbora. Zato više nećemo čekati bilo kakve razgovore sa vlašću već idemo na izbore i u direktnu borbu za podršku i glasove građana bez obzira na izborne uslove. Od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa, kao ni od lažnih poziva na ulične proteste. Sigurni smo da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji iako to izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno kao mi sada i na vreme.“

Kako kažu, ostaju otvoreni za dogovore unutar opozicije, ali da više „neće čekati nikoga i ništa jer je ostalo veoma kratko vreme do izbora“:

„Dveri će imati i svog predsedničkog kandidata ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije i naš predsednički kandidat biće predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.“

Obradović je prethodno izjavio da je danas tačno šest meseci do predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji, čime je probijen rok za završetak međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova. Recimo iskreno – idemo li na izbore ili na ulicu, naveo je.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare