Dragan Đilas Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kada vam direktor policije ide na poligraf kako bi dokazao da nije povezan sa kriminalcima, to samo znači da se pred našim očima dešava raspad države, izjavio je danas Dragan Đilas predsednik Stranke slobode i pravde u Kragujevcu gde je održana sednica Glavnog odbora te stranke.

Dragan Đilas izjavio je danas da stanovi Siniše Malog i ofšor kompanije Vučićevog kuma Nikole Petrovića, nisu najveće afere u Srbiji, već da se sveukupno pred našim očima, kako je rekao, dešava “raspad države“.

“Mi smo postali zemlja u kojoj direktor policije ide na poligraf. Znači, prvi čovek srpske policije treba poligrafom da dokaže da li je bio povezan sa najtežim krivičnim delima dilovanja droge i ne znam kakvim ubistvima. Pa, tog trenutka se raspalo sve u ovoj zemlji, jer na poligraf idete ako postoji osnovana sumnja, a ne tek tako“ rekao je Đilas i izrazio sumnju da se takvim stvarima “zataškava afera sa prisluškivanjem Aleksandra Vučića“.

On je istakao da predsednika niko nije prisluškivao, već da je razgovarao sa “kriminalcima koji su praćeni po zakonu“.

“Aleksandar Vučić je razgovarao sa 26 ljudi koji su povezani sa kriminalom, a njihovo prisluškivanje odobrili su tužioci i sudije. Niko od tih tužilaca i sudija nije pozvan na odgovornost, niti je protiv njih pokrenut postupak da su prekršili zakon. Znači, radilo se sve po zakonu. Vučić je pričao sa ljudima koji su optuženi i osumnjičeni za dilovanje droge, ubistva i terorizam. Sada treba da saopšti imena tih ljudi, a ne da pravi priču kako je njega neko prisluškivao“ izjavio je Đilas i pozvao nadležne da saopšte imena kriminalaca sa kojima je predsednik razgovarao.

“Pošto postoje snimci, javnost treba da zna o čemu su pričali. Bez toga, nemamo o čemu više da razgovaramo na tu temu“, zaključio je Đilas.

On je ponovio da će SSP kada dođe na vlast, dosledno sprovesti Zakon o poreklu imovine i kaže da će on biti prvi čija će se imovina ispitati, ali najavljuje da će biti ispitano poreklo imovine svih funkcionera koji su sada na vlasti.

Bonus video – Dragan Đilas objašnjava žašto su propali pregovori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare