Foto:Shutterstock/Kagan Kaya

Tačno je da Nemačka dokapitalizuje Lufthanzu sa 6 milijardi evra, ali ta aviokompanija je na kraju 2019. imala poslovnu dobit od 11, 8 milijardi evra i uplatila je milijardu evra poreza, a Er Srbija je u poslednje četiri godine imala poslovni gubitak od 126 miliona evra i uplatila je 0 evra poreza, saopštila je danas Stranka slobode i pravde (SSP).

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije SSP Dušan Nikezić je u saopštenju ocenio da je zato namera države da Er Srbiju dokapitalizuje sa 200 miliona evra neuporediva sa transakcijom između Nemačke i Lufthanze, kao što su neuporedive nemačka i srpska privreda.

„Neuporediv je nemački bruto domaći proizvod (BDP), po podacima Eurostata, po glavi stanovnika od 35.840 evra sa srpskim od 5.450 evra po glavi stanovnika, ili nemačka minimalna plata od 1.570 evra sa srpskim minimalcem od 246 evra“, naglasio je Nikezić.

On je pozvao vlast da prekine da se hvali kako imamo najjaču evropsku ekonomiju, iz koje se, kako navodi, najveći broj mladih svake godine odseli u tu istu Nemačku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar