Poljoprivrednici iz Subotice traktorima blokirali Ipsilon krak Foto:N1

Predsednik GrO Stranke slobode i pravde (SSP) Subotica Robert Šebek ukazao je da "Bezbednosno-infromativna agencija po nalogu SNS direktora Vladimira Orlića već nedeljama privodi organizatore poljoprivrednih protesta suprotno svojim zakonskim ovlašćenjima, a kako bi zastrašili poljoprivredne proizvođače i sprečili ih da protestuju, inače ustavom garantovano pravo svakog građanina na slobodno okupljanje".

Kako objašnjava, ta stranka je već nedeljama pratila ova neprijatna dešavanja, ali se, poštujući želju svojih sugrađana, članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača, do sada nije oglašavala.

„Međutim nakon današnjih ‘poziva’ i privođenja naših sugrađana najoštrije osuđujemo način na koji su se pripadnici BIA ponašali prema poljoprivrednicima. To nije bio poziv na informativni razgovor, već pokušaj zastrašivanja i razbijanja protesta. Neki su vređani i po nacionalnoj osnovi s obzirom da među ljudima sa protesta ima i pripadnika mađarske nacionalnosti, koje su pripadnici BIA prozivali da ne pričaju tečno srpski, da imaju akcenat“, objašnjava Šebek koji je i predsednik poslaničke grupe Stranke slobode i pravde u Skupštini AP Vojvodine.

Vladimir Orlić
Vladimir Orlić Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

On takođe zahteva od Vladimira Orlića da odgovori na koji način je protest poljoprivrednika ugrozio ustavni poredak Srbije.

„Zašto je naložio svojim podređenima u službi da vređaju poljoprivrednike mađarske nacionalnosti? Svi naši poljoprivrednici, kako god da se zovu i prezivaju, istu muku muče dok hrane svu našu decu, pa i decu Vladimira Orlića i decu onih koji su ih privodili“, dodaje Šebek.

Pročitajte još:

Kako kaže, „ustavni poredak u Subotici podrivaju brojna nezaposlena lica u gradu, koja nisu imala novca kafu da plate, a sada voze preskupe automobile i imaju višemilionske nekretnine po celoj državi“.

„Zašto Orlić ne privodi one koji su svoje bogatstvo stekli prodajom narkotika deci, krijumčarenjem migranata preko granice, švercom raznih akciznih roba, zloupotrebom vraćanja imovine od restitucije? I da mu mu pomognemo, da počnu da se mešaju u svoj posao: nema kriminalaca među poljoprivrednicima iz Tavankuta, Đurđina, Čantavira, Višnjevca, Verušića, oni ne podrivaju ustavni poredak i nacionalnu bezbednost u Subotici, ali zato postoji kriminalni klan koji čine pojedinci rodom iz Konjica – njima Orlić da se pozabavi“, navodi Robert Šebek.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare