pogled na Beograd Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je danas zbog čega deponija u Vinči ponovo truje Beograđane i ocenila da Beograd zbog požara na deponiji može da se kandiduje za "sivu prestonicu Evrope", jer nije uspeo na konkursu za "zelenu prestonicu".

U saopštenju SSP se navodi da je Nacionalna ekološka asocijacija objavila da koncentracija suspendovanih čestica prelaze 300 mikrograma po kubnom metru.

„Da li je moguće da je do požara došlo jer je vlast terala građevinske firme da odlažu otpad na bari Reva što se naplaćivalo po kamionu, a novac išao u nečiji džep i iz tog razloga nije bilo dovoljno šuta na Vinči kako bi se pravilno odlagao komunalni otpad i pokrivao svaki metar“, pitao je SSP.

Dodaje se da bi gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Beograda Zoran Radojičić i Goran Vesić, kao i direktor Gradske čistoće Marko Popadić podneli ostavke kada bi imali malo morala, ali da se to neće desiti.

„I ovo što se dešava sa deponijom pokazuje da je narednih godinu dana pitanje opstanka Srbije. Mi smo u situaciji da će biti ili srećan kraj za građane ili za mafijašku vlast. Zato moramo da ih pobedimo i omogućimo Beograđanima da udišu zdrav vazduh“, saopštio je SSP.

BONUS VIDEO: Nova.rs na deponiji u Vinči

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare