Ana Brnabić i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić uspela je u kratkom vremenskom periodu da pređe put od “stručnog kadra” i tehnokrate, čiji je zadatak digitalizacija Srbije, do naprednjačkog kerbera spremnog da rastrgne svakog ko joj nije po volji. Agresija predsednice srpske vlade do te mere je narasla da, ironično, njen šef Aleksandar Vučić u odnosu na nju sve češće deluje kao pacifista.

Da prevaziđe Vučića u njegovoj omiljenoj disciplini, koja se ogleda u bahatom odnosu prema okruženju, medijima i političkim protivnicima, kao i u konstatnom iznošenju laži i manipulacijama, u stanju je samo neko ko je prirodan talenat. Ana Brnabić očigledno jeste talentovana.

Neka brža, jača i bolja Ana Brnabić

U nekoliko navrata u kratkom vremenskom periodu, predsednica vlade je pokazala zbog čega nije dostojna funkcije koju obavlja i da su opravdane tvrdnje da ne zastupa interese svih građana, već samo onih koji su naklonjeni njoj i njenom gazdi.

A ako gazda ne voli N1 i Novu, onda je Anin zadatak da ih mrzi i da u obračunu s njima ne bira sredstava. Njeni napadi moraju biti još prljaviji i ona mora još agresivnije da targetira medije.

Tako je premijerka, bez i malo pardona, optužila televiziju N1 za antivaksersku kampanju, bez obzira što je i sama svesna da to nije tačno. Neopterećena činjenicama, kakvu ju je Bog dao, Ani Brnabić nije bio problem da slaže, svesna da će njenu poruku čuti veliki broj građana (koja u tom momentu prate konferenciju za medije povodom godinu dana Vlade) i da će na taj način označiti novinare jedne medijske kuće kao neprijatelje zemlje.

Pročitajte još...

Da premijerka olako upire prstom, optužujući medije da rade na štetu države, dok ona i njen gazda stvaraju “zlatno doba” Srbije, moglo se videti i juče kad je bez ustezanja slagala da je u tekstu dnevnog lista “Nova” napisano kako su “Metju Palmer i Ričard Grenel lobisti Srbije“.

Deluje da je Brnabić imala poteškoće sa razumevanjem pročitanog, zbog čega je videla nešto što niko nije, došavši do zaključka da je reč o “brutalnoj i sramotnoj laži”. Tipično za nju – često ima problem da “razume kako da razume”.

Uprkos poteškoćama sa čitanjem, Brnabić je, s druge strane, pokazala da se vrlo lepo snalazi u plasiranju montiranih spotova uperenih protiv predstavnika opozicije.

Premijerku Srbije pokazala da je uopšte nije sramota da vodi prljavu kampanju, da vređa i crta metu na čelo svojim protivnicima.

Štaviše, uverena je da iznosi samo činjenice i da nema ništa spornog u tome što na društvenim mrežama targetira opozicionara Dragan Đilas.

Ali sve i da Ana Brnabić, za promenu, zaista govori istinu i da je u pravu za Đilasa, probajte da zamislite premijera neke druge države kako na društvenim mrežama objavljuje monitrane spotove o opoziciji. Zamislite premijera Italije, Švajcarske, Francuske, Španije ili Crne Gore da rade ono što radi njihova koleginica Brnabić.

Taman je tolika razlika između današnje Srbije i neke pristojne i uređene zemlje.

 

***

BONUS VIDEO Ana Brnabić laže o N1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare