Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/Twitter@anabrnabic

Premijerka Srbije Ana Brnabić na Tviteru je objavila video spot u kojem ponovo targetira lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. Da ovakvi istupi premijerke Brnabić nisu dobrodošli, te da ne priliče funkciji na kojoj se nalazi, poručili su joj građani koji su na njenu objavu imali krajnje zanimljive komentare.

Naime, premijerka Brnabić naslovila je video spot protiv predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa sa „Priča o Velikom bratu“, a lider SSP je optužen „da je otimao od beogradske dece da bi strpao u svoje džepove i opet bi sve ponovo“, kao i da je „oštetio Beograđane za milione evra“.

Premijerka je, u stvari, poručila da je ovo samo najava videa koji sledi, te da se protiv Dragana Đilasa iz Srpske napredne stranke „kuva“ još nešto.

Dragan Đilas je za Nova.rs reagovao na pomenuti spot i rekao da je ključno pitanje što se pojačavaju ionako neverovatni napadi na njega ovim spotovima, kad Stranku slobode i pravde i njega ne podržava niko.

Premijerka je između ostalog spot opisala rečima: „Paradigma bahatosti i bezobzirnosti vlasti nekada. Epohalne, neshvatljive zloupotrebe funkcija za lično bogaćenje“.

A zatim su usledili komentari korisnika Tvitera.

Interesantno je da, nekoliko sati nakon objave, Brnabić nije dobila nijedan pozitivan komentar, koji je po svemu sudeći očekivala. Naprotiv, komentatori su joj ukazali da se ako ima saznanja o krivičnom delu, izlaže krivičnom gonjenju za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca, te upitali – ako je ukrao, zašto ga ne uhapsite?

Tviteraši su premijerku pitali i da li je pomenuti video o Đilasu u stvari digitalizacija o kojoj priča na sva usta.

Dragana Đilasa su u snimku uporedili sa običnim čovekom, izvesnim Petrom Petrovićem, i prikazali šta mogu da urade sa 18 dinara, na šta je jedan tviteraš napisao:

„Ajde sad uradite isti video šta sad može Petar, a šta može brat od Ane Brnabić“.

Aludirajući na to da je firma premijerkinog brata iz budžeta dobila 40 miliona evra.

Drugi su je pitali – u čijoj kući živi.

Bilo je onih koji su na sarkastičan način premijerki pokušali da ukažu da je Dragan Đilas bio gradonačelnik Beograda, te napomenuli „da kineskih koncetracionih logora za Vijetnamce nije bilo u vreme dok je Đilas bio premijer vlade“.

 

Pojedini su premijerki preporučili da se obrati doktoru, drugi se pitali  – „šta je mogla Jovanka sa 18 dinara, a šta može Čale sa 18 dinara…“, a neki su joj se zahvalili što je pokazala koliko je Dragan Đilas zapravo domišljat i obavestili je da sada znaju za koga će da glasaju.

Nakon konstantnih optužbi koje Brnabić i ostali naprednjaci odreda iznose protiv Drgana Đilasa, usledilo je najlogičnije pitanje – A zašto ga za 10 godina, koliko je SNS na vlasti, niste uhapsili, optužili i izveli pred sud?

 

Građani su se prisetili i ubijenog Olivera Ivanovića, koji je takođe targetiran i protiv kojeg su se video spotovi emitovali i na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Jedan korisnik Tvitera ipak se osvrnuo na ono što nikome ne promiče kada premijerka Ana Brnabić daje izjave, gostuje u emisijama ili jednostavno priča, o bilo čemu, te je izazvao sledećim rečima:

Neki su se začudili što se premijerka bavi ovakvim stvarima, te se pitaju po čijem je zapravo nalogu sporni spot objavljen.

Bilo je i konstatacija da se među naprednjacima oseća strah, te da je zbog toga kampanja krenula „jako“, pet meseci pre izbora.

U nastavku pročitajte još komentara:

*

*

 

*

 

*

Ostaje nejasno zašto se u ovu prepisku nisu uključili i botovi Ane Brnabić, odnosno Aleksandra Vučića.

Premijerka je na svom zvaničnom Tviter nalogu objavila video spot u kojem se napada najveći politički neprijatelj SNS Dragan Đilas, a niko se nije javio da pohvali premijerkin rad, napiše još koju optužbu ili uvredu na Đilasov račun.

Nije isključeno da će nas Brnabić sutra počastiti novim video spotom o… Pa Đilasovim botovima…

 

****

BONUS VIDEO: Đilas: Sram vas bilo evroparlamentarci, mi ćemo ovo završiti sami

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare