Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia; Aleksandra Petrović/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs; Milos Miskov / AFP / Profimedia;

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević napisao je na društvenoj mreži Tviter da sednica Skupštine Srbije nije još zakazana, jer kako kaže, naprednjaci imaju problem da okupe svoje aktiviste.

„Sednica Skupštine koja treba da bude održana u četvrtak, još nije zakazana jer SNS ne zna da li može da okupi svoje aktiviste koji masovno odbijaju da podrže izdaju. Iz tog razloga ne znaju da li će sednica početi u 10 h ili 12h pa je ne zakazuju. Sad će beli dim sa Andrićevog“, napisao je Milivojević.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić potvrdio je danas da će u četvrtak, 2. februara biti održana sednica parlamenta, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poslanike obavestiti o toku dijaloga sa Prištinom. Međutim, Orlić nije rekao kad će se tačno održati sednica.

Pročitajte još...

Nešto ranije, Vlada Srbije zatražila je od Orlića da zakaže posebnu sednicu, kako bi se na njoj razmatrao izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom, počev od 1. septembra prošle godine do 15. januara.

Podsećamo, Aleksandar Vučić ranije je izjavio da će pozvati predstavnike poslaničkih klubova na razgovor o francusko-nemačkom predlogu o Kosovu i zahtevima koje je „velika petorka“ iznela pred Srbiju. On je naveo da mu je rečeno da ukoliko Srbija ne prihvati taj plan da će biti prekinut pregovarački proces sa EU i povučene investicije.

Pojedini opozicionari izjavili su da sa Vučićem mogu samo da razgovaraju u Skupštini, nakon čega je predsednik Srbije izjavio da je spreman da dođe u parlament i odgovori na sva pitanja poslanika.

BONUS VIDEO: Skupovi podrške Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare