Foto: N1

Više funkcinera Srpske napredne stranke (SNS) reagovala je danas povodom fizičkog napada glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića na režisera Predraga Gagu Antonijević, a koji je, kako tvrde, opravdao predsednik Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Ðilas.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić u saopštenju kaže da se Ðilasova „divljačka reakcija“ nasilja u Nišu tiče „opsesivne mržnje prema predsedniku Aleksandru Vučiću“.

Orlić poručuje da „đilasovska rulja“ naziva predsednika Vučića „ludim“ i „beskrupuloznim“, dok za njih, kaže, „prebijanje, pa čak i ubijanje, nije neprihvatljivo, ako se dešava drugima“.

„Jasno je, jedino monstruozno u ovoj priči su oni sami. Jedino ravno fašizmu je njihovo delovanje. Ne samo današnje, već višegodišnje“, tvrdi Orlić.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ističe da samo „potpuno amoralne ličnosti, otrovane bezgraničnom mržnjom“, mogu da se odnose prema nasilju kao prihvatljivom, ili kao neprihvatljivom, u zavisnosti od toga, kaže, ko je nasilnik, a ko žrtva.

Jovanov smatra da je jasno da su „Ðilas, njegovi mediji i stranke u stanju da opravdaju sve, svako nasilje i zlo koje bi se desilo onome koga percipiraju, čak ne kao protivnika, već kao nekoga ko ne učestvuje sa njima“.

Istakao je da će država od nasilja zaštititi svakog građanina, bez obzira na njegovo političko ili bilo koje drugo opredeljenje.

Narodni poslanik Zoran Tomić naveo je u saopštenju da „Ðilasovska politika“ radi na podeli društva na podobne i nepodobne, ali da je Srbija posle 2012. godine krenula putem oporavka i demokratije.

Tomić naglašava da je predsednik Vučić odmah reagovao na napad na Gagu Antonijevića, te osudio i uputio jasnu poruku da organi treba da rade svoj posao.

„Ðilas, pa i (Borko) Stefanović nisu se oglasili da osude beskrupulozni napad na Antonijevića. Naprotiv. To je jasan signal da Ðilasovce ne interesuje kad stradaju nepodobni za njih i njihovu politiku“, naveo je Tomić.

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Sandra Božić ukazuje da smo „već više puta imali priliku da vidimo kako Ðilas podržava i navija za nasilje, koje podmuklo koristi u svrhu političke propagande“.

Božićeva kaže da, „kao što država nije bila ni gluva ni slepa u slučaju Borka Stefanovića, tako neće ni u ovom slučaju napada na Antonijevića biti“.

„Svaki politički spin, navijanje i ruke koje Ðilasovci zlate, poziv su na novo nasilje“, poručuje ona.

„Ðilasovi mediji“ pokušavaju i „rukama i nogama“ da umanje napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića, smatra zamenik šefa odborničke grupe SNS i narodni poslanik Nemanja Joksimović.

U saopštenju navodi da njima smetaju i novi auto-putevi i brze saobraćajnice, kao i nove pruge, škole i bolnice.

„Smeta im sve ono što nisu bili sposobni da obezbede građanima Srbije za 12 godina svoje tiranske vladavine, jer su se isključivo bavili punjenjem svojih džepova“, kaže Joksimović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare