Dragan Bjelogrlić, Bal na vodi, film, restaurirana verzija filma
Dragan Bjelogrlić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stranka slobode i pravde saopštila je da "najoštrije osuđuje kampanju linča koju protiv Dragana Bjelogrlića sprovode Aleksandar Vučić i njegovi plaćenici, koristeći dobro uhodanu propagandnu mašineriju zla".

„Dragan Bjelogrlić jeste uradio nešto što apsolutno nije smeo da uradi. Bez obzira na provokacije i kampanju kojoj su godinama izloženi i on i članovi njegove porodice, nije smeo fizički da napadne Predraga Antonijevića. Za to što je uradio odgovaraće u skladu sa zakonom. Ali, tvrditi da je udario Antonijevića jer je bio protiv snimanja filma o Jasenovcu i tu laž besomučno ponavljati na svim medijima je ravno fašizmu“, navodi SSP u saopštenju.

SSP dalje navodi da izjava predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da je napad Bjelogrlića na Antonijevića po intenzitetu jači od napada na Borka Stefanovića predstavlja monstruoznu laž.

„Borko Stefanović je u klasičnoj sačekuši udaren metalnim predmetom u potiljak, da bi ga onesvešćenog napadač šutnuo u glavu. Da nije bilo reakcije policajca u civilu verovatno bi ovaj napad doveo do fatalnih posledica. Samo lud i potpuno beskrupulozan čovek može porediti udaranje pesnicom i nanošenje lakših telesnih povreda sa ovakvim pokušajem ubistva“, navodi SSP u saopštenju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare