Dragan Bjelogrlić Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Draganu Bjelogrliću ukinuto je policijsko zadržavanje i pušten je da se brani sa slobode jer je priznao delo koje mu se stavlja na teret. Imajući u vidu koji dokazi su sve do sada prikupljeni, nije bilo razloga da mu bude određen pritvor, rekao je za naš portal Vladimir Stanojević, PR Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

„Policijsko zadržavanje Draganu Bjelogrliću je ukinuto i on je pušten da se brani sa slobode. Priznao je delo koje mu se stavlja na teret i izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo. Postupak će biti nastavljen prikupljanjem drugih dokaza, a pošto je priznao delo i imajući u vidu koji su dokazi prikupljeni, nije bilo razloga za daljim zadržavanjem“, rekao je za naš portal Vladimir Stanojević, PR Osnovno javnog tužilaštva u Nišu.

Inače, Bjelogrliću se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje. Krivični zakonik Srbije ovo delo propisuje u dva oblika, pa je za prvi lakši zaprećena kazna zatvora do tri godine, a za teži, kada je došlo do lake telesne povrede ili do teškog ponižavanja građana, kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Podsećanja radi, Bjelogrlić je juče oko 4 sata u hotelu „Ambasador“ u Nišu napao režisera Predraga Antonijevića. Kako se može videti na video snimku, Antonijević je sedeo kada mu je Bjelogrlić prišao i udario ga pesnicom u lice. Reditelj je pokušao nogama da se odbrani, ali je Bjelogrlić nastavio da nasrće i udario ga je još nekoliko puta u glavu. Sve to pokušao je da spreči pisac Vladimir Kecmanović, koji je sedeo sa rediteljem Antonijevićem za stolom i producent Maksa Ćatović.

Kecmanović je juče rekao za naš portal da ništa nije prethodilo napadu Bjelogrlića na Antonijevića, i da je Bjelogrlić dok je tukao Antonijevića ponavljao ‘šta ti meni dobacuješ, šta ti mene vređaš’.

„Međutim, celo veče smo bili toliko udaljeni da nije bilo teorijske šanse da je Gaga bilo šta dobacivao. Jednostavno, daleko smo sedeli od njega, da bi moglo bilo šta da se čuje“, zaključio je Kecmanović.

Inače, reditelj Predrag Antonijević rekao je da nije provocirao glumca i da nisu imali nikakvu komunikaciju te večeri.

„Sve te priče o tome da sam ja njega provocirao je izmislio u policiji na saslušanju da bi opravdao ono što je uradio. Apsolutno nikakav kontakt nismo imali. Kada se vrati kamera dva, tri sata unazad jasno vidi da sedimo ja iza jednog, on iza drugog ugla, nikakve komunikacije nije bilo“, rekao je Antonijević tokom svog gostovanja na TV Pink.

Antonijević je rekao kako je Bjelogrlićev napad bio „mučko i podlo delo“, te da glumca nije video kada mu je prišao jer je sedeo okrenut na suprotnu stranu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar