Foto:TANJUG MILOS MILIVOJEVIC; FoNet/Zoran Mrđa

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović odgovorio je na navode Aleksandra Vučića da je napad na Stefanovića bio slabijeg intenziteta, nego napad Bjelogrlića na Antonijevića. Stefanović je naveo da “ne može biti istog intenziteta tuča u hotelu sa napadom sa ciljem ubistva u Kruševcu”.

“Predsedniče, sad ste kod svog lakeja Marića rekli da je ‘napad u Kruševcu na Stefanovića bio daleko slabijeg intenziteta od napada Bjelogrlića na Antonijevića’, uz pitanje ‘Ko ga je zvao u Kruševac’. Ne može biti istog intenziteta tuča u hotelu sa napadom sa ciljem ubistva u Kruševcu. Napad sa leđa, iz mraka, od strane tri kriminalca bliskih SNS i Vašim ljudima i biznismenima u Kruševcu. Pad u nesvest odmah i šutiranje u glavu dok ležim bez svesti u krvi”, naveo je na Tviteru Borko Stefanović.

On je napisao da niko od njih nije u zatvoru i sve vreme se slobodno šetaju i smeju u lice žrtvama – Bobanu Jovanoviću i njemu, osim mesec dana pritvora nakon samog događaja.

“Još su na slobodi i još nisu pravosnažno osuđeni. To je bio pokušaj ubistva, nikakva tuča. Nije bilo nikakvog sukoba pre. Taj dan su bilo sa Makragićem kod Vašeg upravnika KP doma u Kruševcu radi koordinacije. Isti su zajedno posle palili baklje po Kruševcu i puštali pesme protiv Dragana Đilasa. Svi su viđani na skupovima SNS i provokacijama protiv opozicije. Sve i pre i posle napada na nas”, istakao je Stefanović.

Zamenik predsednik SSP je dodao da su im se u sudnici smejali u lice, “ohrabreni time što je tužilaštvo u Kruševcu odlučilo da nije pokušaj ubistva već nasilničko ponašanje na javnim manifestacijama i sportskim događajima”.

“Sve u Kruševcu, privatnom posedu Vašeg šefa BIA. Koliko god osuđivao udarce Bjelogrlića prema Antonijeviću, praviti bilo kakvo poređenje sa onim pokušajem ubistva u Kruševcu je monstruozno, veoma opasno i predstavlja primer bolesne relativizacije i legalizacije Vaših jurišnih odreda i mafije. Ne želim Vam ni progon, otkaze familiji i prijateljima, nemogućnost zaposlenja bilo gde, što Vi nama radite i našim porodicama već dugih devet godina. Zaista. Ali mnogo nas je malo, nas koji smo svesni zla koje se uvek vrati i bezumne osvete. Sve nas je manje”, naveo je Stefanović.

On je Vučiću poručio da se ne brine za sebe u fizičkom smislu.

“Brinite se pravde i zakona koji Vas željno očekuju. Da, to me je zvalo u Kruševac. Otkrivanje Vaših nepočinstava, kriminala i povezanosti sa mafijom. Kao i svuda po Srbiji”, napisao je Stefanović na Tviteru.

Podsećamo, maskirani napadači naoružani palicama i motkama pretukli su u Kruševcu 23. novembra 2018. godine Borka Stefanovića i aktiviste SSP-a Bobana Jovanovića i Marka Dimića, i policajca u civilu Dejana Palibrka.

Ubrzo nakon napada, započeti su antivladini protesti pod parolom „Stop krvavim košuljama“, koji su se zatim proširili po celoj Srbiji i promenili naziv u „Jedan od pet miliona“ posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića 9. decembra 2018: „Neka vas se skupi i pet miliona, nijedan zahtev neću da ispunim“.

BONUS VIDEO: Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare