Aleksandar Šapić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Odbornici Skupštine Beograda razmotriće na današnjoj sednici predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta grada. Kako je najavljeno iz Gradske uprave, odbornici će između ostalog, raspravljati i o Predlogu odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini.

Pred odbornicima će biti i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja javnih gradskih preduzeća za ovu godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli neto dobiti iz 2022. za javna gradska preduzeća, kao i Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu kompanije „Sloboda akcionarsko društvo“ Čačak.

Na dnevnom redu sednice je i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i o predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o izradi plana generalne regulacije od značaja za razvoj grada Beograda.

PROČITAJTE JOŠ

Planovi obuhvataju teritorije opština Voždovac, Zvezdara, Stari grad, Obrenovac, Novi Beograd, Vračar, Zemun, Palilula, Rakovica i Savski venac.

Sednica će početi u 10 časova u zgradi Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana.

BONUS VIDEO Evo kako je održan Beograd prajd – uz šetnju i bez incidenata: Organizatori ipak poručili „Nismo ni blizu!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar