Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Skupština grada usvojila je Odluku o dodeli udžbenika i udžbeničkih kompleta za učenike javnih osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda za školsku 2023/2024. godinu.

Usvojena je i Odluka o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom na teritoriji grada Beograda, kao i Odluka o pravu na naknadu troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Beograda.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić istakao je da je dodela udžbenika i udžbeničkih kompleta za učenike javnih osnovnih i srednjih škola pokrenuta u cilju jednake dostupnosti i obezbeđivanja većeg kvaliteta obrazovanja svih učenika prestonice.

–Besplatne udžbenike dodeljujemo da bi školovanje naših osnovaca i srednjoškolaca bilo dostuno svim učenicima – istakao je Radić i najavio da će početkom avgusta biti obezbeđeni udžbenici u svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu.

Odbornici su, između ostalog usvojili i Odluku o izmenama i dopunama odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, te Odluku o proglašenju zaštite predela izuzetnih odlika „Ada Ciganlija”. Takođe i Odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Beograda i Grada Dubaija.

Na kraju zasedanja usvojeno je Rešenje o izmeni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda. Takođe i izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za 2022. godinu, kao i godišnji plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2023. godinu. Prethodno je usvojen godišnji izveštaj za 2022. godinu o sprovedenim aktivnostima iz akcionog plana upravljanja otpadom od građenja i rušenja u gradu Beogradu za 2022-2030.

***
BONUS VIDEO – Jasmina Dobrilović: Dan u gradskoj skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare