Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić i dalje ćuti o navodima bivšeg potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića da je stajao iz navijačke grupe “Janjičari”, koju je prvo predvodio ubijeni Aleksandar Stanković, a potom i nedavno uhapšeni Veljko Belivuk.

O vezi navijačke grupe „Janjičari“ sa Novakom Nedićem mediji su pisali godinama, a o tome je nedavno javno progovorio i Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik FK Partizan, u emisiji „Utisak nedelje“.

Tu navijačku grupu prvo je predvodio Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, koji je kasnije ubijen, da bi je potom, kako su objavljivali mediji, preuzeo Veljko Belivuk.

Od iznošenja tvrdnji Vuletića, novinari Nova.rs pokušavali su da stupe u kontakt sa Novakom Nedićem, kako bi iz prve ruke čuli kakve su bile njegove veze sa Stankovićem i Belivukom, koji je nedavno optužen pod sumnjom za najteža krivična dela, među kojima su ubistva i otmice.

Međutim, Nedić nije odgovarao na naše pozive niti SMS poruke.

Podsećamo, Vuletić je izjavio da je Nedić bio u upravi kluba i pre njegovog dolaska u Partizan.

„Novak Nedić je bio u Partizanu u vreme dok ja još nisam bio član uprave, bio je član uprave za vreme gospodina Dragana Đurića…  On je stajao iza te grupe (Janjičari). Tad to nije bila Belivukova grupa, bila je navijačka grupa“, rekao je Vuletić.

Vladimir Vuletić Foto: Ivan Dinić/Nova S

On je naveo i da je Nedić bio deo struje u klubu protiv koje se on borio.

„To je bio jedan obračun između dve struje u Partizanu. Jednu je predvodio Nedić i druga koju je predvodila sadašnja uprava. Tu je bilo pitanje strukture i strategije kako će se voditi Partizan, da li će se voditi institucionalno ili stihijski. Ja sam stajao na stanovištu da je jako važno da institucija Partizana opstane, da navijači imaju svoju ulogu koja je bitna, ali da ne mogu imati onu ulogu koju je tad predvideo Novak Nedić“, rekao je Vuletić.

Belivuka branila advokatska kancelarija Nedić

Porodica Nedić dugo godina važi za sivu eminenciju fudbalskog kluba Partizan. Potpredsednik tog kluba do 2016. bio je poznati advokat Vojislav Nedić, otac Novaka Nedića.

Vojislav Nedić je bio i predsednik Advokatske komore Beograd, a 2010. godine lično Aleksandar Vučić je obelodanio njegovo pristupanje Srpskoj naprednoj stranci. Upravo ta pozicija oca, Novaku Nediću, takođe advokatu, otvorila je i vrata u upravi Partizana u kojoj postaje član Upravnog odbora, a zatim i u Vladi Srbije.

Portal KRIK je ranije pisao da je nakon ubistva Aleksandra Stankovića, vođenje grupe „Janjičari“ preuzeo Veljko Belivuk koji je u međuvremenu oslobođen optužbi da je pomogao u ubistvu svog prijatelja i saradnika, karatiste Vlastimira Miloševića.

Jedan od advokata koji ga je branio na sudu je iz kancelarije oca Novaka Nedića.

Tada je Belivuka, koji je tvrdio da ima prihode od 30.000 dinara mesečno, branio tim istaknutih advokata i to: Vladan Vukčević, poznat po svojim klijentima iz garniture DB, Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića, Dobrivoje Glavonić, bivši istražni i prekršajni sudija, Nikola Ristović, kao i – Vladimir Lučić iz advokatske kancelarije koju vodi Vojislav Nedić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare