Vladimir Rebić tokom danasnje konferencije za novinare
Vladimir Rebić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što se nedeljama unazad na meti tabloida nalazila bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, koju su optuživali sa prisluškivanje predsednika i povezanost sa kriminalcima i huliganskim grupama, njenu fotografiju na naslovnim stranama zamenio je direktor policije Vladimir Rebić, kom se očigledno, sudeći po dosadašnjoj praksi, priprema smena s funkcije.

Rebić je jedan od poslednjih kadrova bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića koji je više od pola godine uspevao da odoli smenama, a sudeći po tome što ga prorežimski tabloidi indirektno povezuju sa uhapšenim vođom kriminalne grupe, sve je više indicija da su mu na tom mestu dani odbrojani.

Nedeljama unazad, srpski tabloidi „otkrivali“ su o Dijani Hrkalović sve ono na šta su nezavisni mediji godinama upozoravali. Osim zloupotreba koje je vršila u MUP-u, srpski mediji „istražili“ su i da je Hrkalovićka prisluškivala predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je bila na vezi sa Veljkom Belivukom, oslovljavali su je kao „Boginju mafije“, a i licitirali su koliko bi Hrkalovićka mogla dugo da završi iza rešetaka.

Dijana Hrkalović Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

„Tresla se gora, rodio se miš“, tako bi se ukratko mogla opisati reakcija nadležnih, nakon što su srpski tabloidi ukazali na sve zloupotrebe koje je ona navodno vršila. Hrkalovićka ne samo da nije uhapšena, već je nadležni organi, prema dostupnim podacima, nisu pozvali čak ni na informativni razgovor, kako bi razjasnila sve ono o čemu tabloidi pišu nedeljama unazad, a nezavisni mediji ukazuju godinama.

Nakon što su svi „meci“ kada je reč o Dijani Hrkalović „ispaljeni“, a reakcije nadležnih organa izostale, na redu je došao i direktor policije Vladimir Rebić.

Tabloidi ovih dana „otkrivaju“ da je direktor policije, na dan hapšenja Belivukove grupe, odbio da prisustvuje konferenciji za štampu, a iz arhive se vade i „kompromitujuće“ fotografije.

Jedna od njih je i sa poslednjeg derbija, kada se u loži, pored predstavnika Partizana i njega, nalazio, tada „samo“ navijač Veljko Belivuk. To srpski tabloidi danas koriste, kako bi označili Rebića kao nekog ko je izuzetno blisak sa Belivukom. Iako se Rebićevom radu štošta može zameriti za vreme njegovog mandata na mestu direktora policije, teško da bi iko mogao da poveruje da je direktor policije, kako tvrde tabloidi, zajedno sa Belivukom psovao i vređao igrače Crvene Zvezde, što mu provladini mediji spočitavaju.

Takođe, tabloidi su zaboravili i jednu „sitnicu“.

Na čelu policije Vladimir Rebić nalazi se od 31. decembra 2015. godine, kada je imenovan u vd stanju, a penzionisan bivši direktor policije Milorad Veljković. Godinu dana kasnije, pred kraj decembra 2016. godine, Rebić je zvanično imenovan na mestu direktora policije.

Ako se uzme u obzir da je Belivukova grupa „ojačala“ za vreme mandata Nebojše Stefanovića, od 2014. do 2020. godine, a da je na mestu direktora policije bio upravo Rebić, iznenađujuće je da su tabloidi i to „zaboravili“.

Treba podsetiti i da su tabloidi godinama unazad, pisali hvalospeve o radu ministra Nebojše Stefanovića,o čijoj se odgovornosti i mogućoj saradnji sa ovom kriminalnom grupom još uvek spekuliše, iako je jasno, da je „novi zemunski klan“, kako neumesto upoređuju Belivukovu grupu sa nekadašnjom „ekipom“ iz Šilerove, upravo ojačao za vreme njegovog mandata.

Da li će i ime Rebića biti upotrebljeno u predstojećoj propagandnoj mašineriji režima kom iz dana u dan sve teže ide da se distancira od Belivukove kriminalne grupe, biće poznato narednih dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar