Vladimir Vuletić i Novak Nedić. Foto: Ivan Dinić/Nova S, Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Profesor Pravnog fakulteta i sad već bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić potvrdio je ono o čemu su pojedini mediji pisali godinama - da je iza navijačke grupe "Janjičari", na čijem čelu je bio ubijeni Aleksandar Staković, zvani Sale Mutavi, stajao aktuelni generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić. Vuletić je u Utisku nedelje rekao da je ta navijačka grupa iza koje je stajao Nedić, nakon preuzimanja tribine, pokušala da preuzme i klub.

Sukob navijačkih grupa na tribini Partizana traje godinama. Za prevlast na jugu borili su se „Alkatraz“ i „Zabranjeni“,  a u sukob su zatim ušli „Janjičari“ koji su posle nasilnih obračuna preuzeli tribinu. Vođa te navijačke grupe bio je osuđivani kriminalac Aleksandar Stanković – Sale Mutavi, koji je ubijen u mafijaškom obračunu. Njega je nasledio pre nekoliko dana uhapšeni Veljko Belivuk, znan i kao Velja Nevolja. Zanimljivo je da je Stanković bio navijač Zvezde, a Belivuk fudbalskog kluba Rad.

Na konstataciju novinara NIN-a Vuka Cvijića da se dolazak generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića poklapa upravo s periodom kad tribinu preuzimaju „Janjičari“, bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić je rekao da je on bio u klubu pre njegovog dolaska.

„Novak Nedić je bio u Partizanu u vreme dok ja još nisam bio član uprave, bio je član uprave za vreme gospodina Dragana Đurića. Međutim, Nedićev otac je bio član uprave u vreme kad sam ja bio predsednik Nadzornog odbora i mi smo imali jednu situaciju koja je u tom pogledu bila interesantna. Pokušali smo 2016. godine da branimo instituciju Partizana baš od takvih situacija koje su pretile da navijači preuzimaju klub“, rekao je Vuletić, a zatim dodao:

„Novak Nedić je stajao iza te grupe. Tad to nije bila Belivukova grupa, bila je navijačka grupa“.

Bivši potpredsednik Partizana rekao je i da je Nedić bio deo struje u klubu protiv koje se on borio.

„To je bio jedan obračun između dve struje u Partizanu. Jednu je predvodio Nedić i druga koju je predvodila sadašnja uprava. Tu je bilo pitanje strukture i strategije kako će se voditi Partizan, da li će se voditi institucionalno ili stihijski. Ja sam stajao na stanovištu da je jako važno da institucija Partizana opstane, da navijači imaju svoju ulogu koja je bitna, ali da ne mogu imati onu ulogu koju je tad predvideo Novak Nedić”, rekao je Vuletić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar