Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Veljko Belivuk i Marko Miljković sumnjiče se za tri krivična dela teško ubistvo, pored zločinačkog udruživanja i trgovine drogom.

Pored njih dvojice, za jedno teško ubistvo terete se i osobe sa inicijalima V. V. i V. D, za drugo i N.L, V. D. i M. B, a za treće i D. T, V. G. i M. A, navodi se u saopštenju Višeg suda. Imena žrtava još nisu zvanično saopštena ni iz suda ni iz tužilaštva.

U zavisnosti kada su krivična dela izvršena, preti im ili kazna 40 godina zatvora ili doživotni zatvor, koji može da se izriče za dela izvršena od 1. decembra 2019. godine. V. V. inače nije još uhapšen, pa se ne nalazi među osobama kojima je danas određen pritvor.

Foto: Nova.rs/Marko Miljković

Pritvor nije određen ni za još jednog člana grupe, M. A. Pored Belivuka i Miljkovića, za zločinačko udruživanje i drogu terete se i V. G, M. B, M. B, A. V, V. D, N. L, M. T, N. S, D. T, F. I, N. J, Ž. K, S. S, B. K, N. S, S. L, N. Ð, V. G, V. V i M. A.

V. G i Ž. K. terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Pritvor je određen za 20 od 22 osumnjičenih za pripadništvo ovoj grupi. Najavljen je nastavak hapšenja i istrage u vezi sa delovanjem ove grupe.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar