Foto: Privatna arhiva

Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je danas da najoštrije osudjuje napad na društvenog aktivistu i studenta Milana Vujića iz Novog Sada, koji je sinoć fizički napadnut zbog svojih objava na društvenoj mreži Tviter, i da zahteva hitnu istragu i sankcionisanje počinioca ovog napada.SDS ocenjuje da je "i ovaj napad posledica konstantnog emitovanja maligne agresije od strane Vučićevog režima prema neistomišljenicima".

„Napad na studenta Milana Vujića je napad na slobodnu reč za koju se borimo i zato svaki pojedinac koji svojim aktivizmom doprinosi borbi za slobodu u tome ne sme ostati usamljen i nezaštićen“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ...

SDS navodi da „sve vreme upozorava da agresija u javnoj debati neminovno vodi i u fizičko nasilje, koje ugrožava i živote ljudi“.

„Režim koji je slomio demokratiju i vratio na političku scenu šovinističke i desničarske opcije, doveo je do toga da se za drugačije mišljenje lome lobanje. Zato svi mi koji se borimo protiv Vučićevog sultanizma, koji se štiti batinaškim falangama, moramo zajedno i stati u odbranu svake žrtve ovog režima i atmosfere koju takav režim generiše“, navodi SDS.

Boris Tadić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Kako se navodi u saopštenju „očigledno je da je ovaj napad u kom je Milan Vujić zadobio višestruke prelome lobanje politički motivisan, budući da mu je nasilnik neposredno pre napada ukazao na njegove tvitove političkog sadržaja“.

„Pored toga, Milenko Vujić, otac napadnutnog studenta, objavio je da je napadač bio kandidat na proteklim lokalnim izborima. Zahtevamo od nadležnih organa da se odmah ispita to lice, na koje sumnja otac Milana Vujića“, saopštila je Socijaldemokratska stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare