Milan Vujić
Foto: Nova S

Milan Vujić, aktivista i student Pravnog fakulteta u Novom Sadu, inače govornik na protestu protiv režima, koji je pretučen u nedelju uveče na Bulevaru Evrope u Novom Sadu, trenutno se nalazi u Kliničkom centru Vojvodine, gde čeka operaciju.

Kako prenosi portal 021.rs, otac pretučenog mladića Milenko Vujić izjavio je da njegov sin čeka operaciju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u KCV zbog povreda glave koje je zadobio.

„Zamerili su mu da je na Tviteru napisao nešto protiv liste broj sedam na izborima, a potom je dobio udarac u glavu. To je moglo da se dogodi samo za vreme kampanje, moguće je da poznaje ljude sa te liste, ali i on tvrdi da nikoga nikad lično nije targetirao. Posle udaranja je došla hitna pomoć i prevezla ga u Urgentni centar, a u tom trenutku dolazi policija i uzima izjave“, rekao je za taj portal otac pretučenog Milana, koji je i ambasador Evropske demokratske mreže mladih.

On je naveo i da mu se čini da je policija već identifikovala napadača, ali nema informacija da je iko priveden.

„Policija je profesionalno obavila svoj posao. Ovo je sigurno politički motivisano. On nije član stranke, ali je govorio na protestu i aktivno učestvuje u javnom govoru“, dodao je on.

Podsetimo, Milan Vujić je sinoć oko 22:30 vozio bicikl Bulevarom Evrope, kada ga je fizički napao muškarac, koji mu je, pre nego što će ga udariti, rekao da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru. Ovaj mladić javnosti je poznat od ranije i on je 18. januara govorio na protestu „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu.

Inače, i njegov otac Milenko Vujić, bivši potpredsednik Nove stranke, bio je nedavno povređen, kada ga je udario automobil i kada mu je ukraden novčanik.

Građanska Vojvodina: Hitno pronaći napadača

Kako prenosi portal 021.rs, ovaj napad osudila je i koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina. Koalicija je podsetila na navode njegovog oca da je motiv za napad na njegovog sina isključivo politički, a da je napadač sa jedne od izbornih lista na proteklim lokalnim izborima u Novom Sadu.

„Ukoliko smo zaista stigli dotle da se zbog političkih uverenja mladim ljudima razbijaju glave, onda možemo sa užasom konstatovati da niko više nije bezbedan. Doslovno niko. Nažalost, to je logična posledica atmosfere linča koju stvara aktuelni režim u kontinuitetu u poslednjih osam godina. To je posledica i generalne atmosfere u postgenocidnom društvu, koje se nije obračunalo sa demonima svoje prošlosti i koji su se zbog toga vratili na političku scenu na velika vrata. Isti oni koji su devedesetih godina proizvodili ratove i masovno ubijali i pljačkali u susednim zemljama, sada koriste slične metode prema građanima Srbije“, rekli su u Građanskoj Vojvodini.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare