U toku je sastanak dela opozicije koji organizuje proteste "Srbija protiv nasilja", a prema saznanjima Nova.rs teme će biti i formiranje zajedničke izborne liste i kriterijumi za podelu mandata.

Iako se razgovara i o mandatima, izvor našeg portala navodi da je i dalje upitno na koji će način opozicione partije izaći na izbore – da li u jednoj ili dve proevropske kolone. Postoji čak mogućnost da budu četiri liste u najgorem scenariju.

„Razgovori se vode i o programu sa kojim bi išli na izbore“, navodi naš izvor.

Iako ima najmanje čak osam organizacija koje bi potencijalno mogle da čine jednu listu, sagovornik Nova.rs kaže da podela mandata ne bi predstavljala veliki problem, te da bi izborna lista mogla da ima i tri nosioca.

„Mi i dalje ne znamo da li će biti jedna ili više lista. Čekamo tri istraživanja, na osnovu kojih ćemo doneti odluku“, dodaje naš izvor.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da bi vanredni parlamentarni, beogradski i pokrajinski izbori mogli da budu održani 17. decembra. Lider SNS Miloš Vučević najavio je da veruje da će ti izbori biti održani u decembru, kao i da bi istovremeno građani mogli da izađu na birališta u još 70-tak lokalnih samouprava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare