Mladen Šarčević i Jelena Trivan Foto: Zoran Lončarević, Vesna Lalić/Nova.rs

Mladen Šarčević, bivši ministar prosvete, najverovatnije će u četvrtak na sednici Vlade biti izabran za novog direktor JP Službeni glasnik. On će na toj poziciji zameniti Jelenu Trivan, koja je u prethodnom periodu obavljala tri funkcije, od čega čak dve direktorske.

Odlazak Jelene Trivan iz Službenog glasnika sada je već pitanje dana. Ona je na poziciju direktorke tog javnog preduzeća došla još 2015, a odlazak je poslednji put najavila u decembru prošle godine.

“Ispunjavam obećanje koje sam dala kada sam postala direktor Telekoma Srpske da neću obavljati dve funkcije, da ne smatram to moralnim i da smatram da ova kuća zaslužuje da ima novog direktora”, rekla je Trivan.

O odlasku iz Službenog glasnika prvi put je govorila krajem 2021, nakon što je “Nova” otkrila da je u međuvremenu postala i direktorka “Mtela” u Banjaluci, ćerke firme Telekoma Srbije. Tu funkciju nije prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije, zbog čega joj je izrečena mera opomene.

Kada je tačno postala direktorka tog preduzeća u Republici Srpskoj nije poznato, ali je bar godinu dana obavljala dve direktorske funkcije i to u dve države. Istovremeno, ona je i predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, zbog čega se u više navrata nalazila u centru pažnje javnosti.

Platu na toj funkciji nije primala, dok je na mestu direktorke JP Službeni glasnik zarađivala oko 227.000 dinara mesečno. Kako je “Nova” ranije objavila, njena plata u “Mtelu” kretala se oko 600.000 dinara mesečno.

Izvor Nova.rs otkriva da je njen odlazak iz Službenog glasnika ovog puta definitivan i da je sa Mladenom Šarčevićem već obavila neku vrstu primopredaje dužnosti.

Šarčević је četiri godine obavljao funkciju ministra prosvete, a nakon toga bio je specijalni savetnik za obrazovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

BONUS VIDEO Tito, Sloba ili Vučić: Ko je izgradio najviše puteva?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare