Jelena Trivan Foto: Nova.rs

Jelena Trivan i dalje obavlja dve direktorske funkcije - nalazi se na čelu JP Službeni glasnik, a predvodi i kompaniju “Mtel” u Banjaluci. Iako je rekla da su je u Vladi zamolili da do kraja 2021. ostane na mestu direktora Službenog glasnika, ni skoro šest meseci kasnije nije podnela ostavku na tu poziciju.

Nekadašnja perjanica DS Jelena Trivan se i više nego dobro snalazi u doba naprednjačke vlasti. Jedna je od retkih koja je u isto vreme direktor dva preduzeća i to u dve različite države, mada je teško zamisliti da to može da funkcioniše.

Već sedam godina je na čelu JP Službeni glasnik, a “Nova” je otkrila da je Trivan i direktorka kompanije “Mtel”u Banjaluci, čiji je većinski vlasnik „Telekom Srbija“.

Uz sve to ona je i predsednica Upravnog odbora Filmskog centra.

Naš list je objavio da Trivan funkciju u BiH nije prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije, niti je tražila saglasnost za obavljanje drugog posla, nakon čega je i pokrenut postupak protiv nje. Dokle se u tom postupku stiglo, pitali smo Agenciju, ali do objave ovog teksta odgovor nije stigao.

Sudeći po njenoj izjavi datoj početkom 10 decembra, od nje se očekivalo da do kraja tog meseca ode sa mesta direktorke JP Službeni glasnik. Ona je tada izjavila da ju je Vlada Srbije zamolila da ostane na čelu tog preduzeća „do kraja godine kako bi završila finansijski izveštaj i finansijski stabilno preduzeće u dobiti predala nasledniku“.

Kako je navela, zamoljena je da izvrši sve potrebne pripreme za referendum i za izbore, koje štampa Službeni glasnik, a „neko novi ko dolazi na to mesto ne bi imao vremena da se spremi za sve poslove pred njim“.

„Jedva čekam da se posvetim novom poslu na koji sam postavljena i da se sa zadovoljstvom borim i branim Srbiju i njene interese“, istakla je Trivan.

Međutim, odavno je prošao kraj 2021, prošao je i referednum i izbori i već smo na polovini 2022, a Jelena Trivan je i dalje direktorka JP Službeni glasnik. I dalje u isto vreme obavlja dve direktorske funkcije, od toga jednu u inostranstvo, a i dalje je i predsednica UO Filmskog centra.

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Trivan u Službenom glasniku mesečno prima platu od 202.000 dinara. Ona je odbila da otkrije koliko zarađuje u “Mtelu” u Banjaluci, navodeći da to nije javno preduzeće, već akcionarsko društvo, te da u “Mtelu” plate nisu javni podatak.

Međutim, prema saznanjima “Nove”, ona kao generalna direktorka Mtel-a mesečno inkasira oko 600.000 dinara. Sa platom od oko 200.000 dinara u Službenom glasniku, njena mesečna primanja iznose blizu 7.000 evra.

BONUS VIDEO Zoran Drobnjak i 500.000 skrivenih „švajcaraca“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare