Aleksandar Šapić i Vuk Janković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, cukarica.rs

Današnju sednicu Skupštine grada obeležila je smena nekoliko direktora javnih preduzeća koje postavlja Grad Beograd i imenovanje novih. U moru svežih kadrova izdvaja se jedno ime.

Umesto dosadašnjeg direktora „Beograd puta“ Ivana Tejića, koji je razrešen s te dužnosti, u njegovu fotelju uskočio je Vuk Janković. Kako je Nova.rs ekskluzivno prva najavila 7. avgusta, novi gradonačelnik Aleksandar Šapić naumio je da smeni 14 direktora javnih preduzeća u Beogradu. Posle konsultacija s predsednicom Gradskog odbora SNS Anom Brnabić, Šapić je odustao od smena nekih direktora, pa je na današnjoj sednici odlučeno da 9 javnih preduzeća u Beogradu dobije nove direktore, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Međutim, junak naše priče ima egzotičnu biografiju iz koje se izdvaja jedna zanimljiva stavka.

Ko je uopšte Vuk Janković?

Na sajtu opštine Čukarica, gde je Janković bio član veća ove opštine privredu, poljoprivredu i ekologiju, piše da je rođen 24.12.1985. godine u Beogradu. Po zanimanju je dipomirani ekonomista.

Iz svog CV-ja izdvojio je sledeće stavke: d 2010. do 2015. radio je na poslovima komercijale u „Interkomercu a.d.“. Od 2015. bio je direktor firme „Beoplan a.d.“, a od 2018. direktor firme „Alpesto d.o.o.“.

Kako je naveo, oženjen je i član Srpskog patriotskog saveza.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, manje je poznat podatak da je Vuk Janković studirao čitavih 15 godina, i to ni manje, ni više nego na Megatrendu.

Kako Nova.rs saznaje, Janković je u jednom od svom CV-ju koji je priložio opštini Čukarica 2020. godine, pod stavkom „Obrazovanje“, napisao da je od 2000. do 2004. išao u opštu gimnaziju „Milutin Milanković“ u Beogradu, da bi 2005. upisao Megatrend univerzitet u Beogradu, Fakultet za poslovne studije, smer Međunarodno poslovanje. Kako piše u tom CV-ju, te 2020. godine Janković je bio student četvrte godine, što znači da je studirao punih 15 godina.

Među svojim interesovanjima izdvojio je „automobile, internet, putovanja i sport“, a među lične karakteristike naveo je sledeće: „društven, komunikativan, odmeren, taktičan u odnosima s ljudima, sposoban da sarađuje s osobama različitig profila. Lako i brzo se uklapa u različite socijalne grupe i prostore, a spreman je i da uči i napreduje. Komunikativan i efikasan član tima, radi dobro pod pritiskom i preuzima odgovornost“.

Janković je u CV-ju, u odeljku „strani jezici“, naveo da mu je znanje engleskog „iz gimnazije i sa fakulteta“, ali i da trenutno pohađa kurs engleskog jezika.

Na pitanje našeg portala da li je tačno da je studirao 15 godina na Megatrendu, Vuk Janković kaže:

„Hvala vam puno na informaciji, doviđenja, prijatno“.

Janković je, pre nego što je spustio slušalicu, dodao i da ne želi ništa da priča dok njegovo imenovanje ne bude konačno.

BONUS VIDEO: Aleksandar Šapić novinaru Nova.rs: Vi ste lažovi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (11)