Dragana Belojević i Aleksandar Šapić Foto: Privatna arhiva

Gradonačelnik zahteva da gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević ode s te funkcije.

Novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ozbiljno je prionuo na provetravanje gradskih službi. Nakon što je izdejstvovao odlazak gradske sekretarke za socijalnu politiku Nataše Stanisavljević, te gradskog sekretara za kulturu Ivana Karla, koji su u ponedeljak podneli ostavke na svoje funkcije, sledeća na tapetu mogla bi da bude gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević.

Razlog za njenu smenu, kako Nova.rs saznaje, leži u poništavanju gradskog konkursa za finansiranje sportskih klubova koji je sproveden i završen pre nego što je Šapić postao gradonačelnik. On se s rezultatima tog konkursa ne slaže i traži da se novac, između ostalog, preusmeri za finansiranje sportskog centra „11. april“, u kome igra Šapićev vaterpolo klub Novi Beograd.

PROČITAJTE JOŠ:

Belojevićeva je to odbila pod izgovorom da je taj Šapićev zahtev nezakonit, što je i pokrenulo proceduru za njenu smenu, kaže sagovornik Nova.rs upućen u funkcionisanje gradske vlasti.

„Belojević odbija da podnese ostavku i zato Šapić traži od načelnice Gradske uprave Sandre Pantelić da promeni Odluku o gradskoj upravi i da praktično ukine Gradski sekretarijat za sport i omladinu“, kaže naš izvor, pa nastavlja:

„Šapić od Pantelićeve traži da na predstojećoj sednici Skupštine grada u četvrtak 18. avgusta (na kojoj se sprema „seča“ direktora javnih preduzeća, o čemu je Nova.rs pisala – prim.aut.), osnuje novi gradski sekretarijat – za sport, omladinske poslove i rekreaciju građana. Na taj način bi se stvorili uslovi za smenu Dragane Belojević. Sandra Pantelić je to odbila uz obrazloženje da su takvi zahtevi suprotni zakonu. Ovo je razjarilo Šapića, koji se odmah vratio s odmora u Barseloni. Pozvao je Pantelićku u svoj kabinet i uz mnogo vike i nervoze tražio i od nje da podnese ostavku. Optužio ju je da radi za Gorana Vesića i da ga kompletna gradska administracija opstruira“, objašnjava sagovornik Nova.rs iz Gradske uprave.

Prema njegovim rečima, Sandra Pantelić se istog dana iselila iz Starog dvora, gde su i gradonačelničke kancelarije Aleksandra Šapića. Međutim, iseljenje iz ovih prostorija ne znači i ostavku, jer je Pantelićeva Šapiću jasno poručila da nju nije izabrao on, već SNS i da samo stranka može da joj naloži da se povuče. Prema našim saznanjima, Šapić će na ostavci Sandre Pantelić insistirati i kod Ane Brnabić, predsednice Gradskog odbora SNS.

„Kao svojevrsnu osvetu za ovu neposlušnost Šapić je naložio svojoj zamenici Vesni Vidović da sa sednice Gradskog odbora skine odluku da se Pantelićki odobri korišćenje godišnjeg odmora i da joj se ne dodeli jubilarna nagrada koja joj pripada po kolektivnom ugovoru“, kaže na kraju naš izvor.

Sandra Pantelić nije želela previše da ulazi u razloge sukoba sa Šapićem.

„Ne mogu da komentarišem trenutno. Nisam raspoložena da pričam o ovome. Hvala vam na razumevanju“, kratko nam je rekla gradska funkcionerka.

PROČITAJTE JOŠ:

Inače, Dragana Belojević, supruga nekadašnjeg golmana Partizana Darka Belojevića, pod prezimenom Pešić osamdesetih godina prošlog veka bila je proglašavana za najbolju rukometašicu sveta. Proslavila je Radnički s Crvenog krsta i donela našoj zemlji pregršt medalja.

Uoči izbora 2018. godine Aleksandar Vučić pozvao ju je da stane na listu SNS za gradske izbore, uz Zorana Radojičića, Aju Jung, Gorana Grbovića, Branka Kockicu, između ostalih, kako bi se od građana sakrilo da je tu glavni zapravo Goran Vesić, koji je uostalom naredne četiri godine s pozicije zamenika gradonačelnika zapravo neformalno vodio prestonicu. Posle tih izbora Belojevićeva je postala gradska sekretarka za sport.

Dragana Belojević Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zanimljivo je da je Dragana Belojević dve godine ranije, 2016., na izborima za skupštinu opštine Novi Beograd, podržala Aleksandra Šapića. U februaru te godine Šapić je organizovao prodaju medalja za u to vreme još uvek opštinsku fondaciju „Budi human“. Jedna od sportistkinja koja se odazvala bila je i Dragana Belojević, koja je Šapićevoj fondaciji donirala sve svoje medalje, kako bi iste bile prodate u humanitarne svrhe.

Dragana Belojević u izjavi za Nova.rs kaže da je trenutno na bolovanju i da ne želi u ovom trenutku da daje izjave ovim povodom.

„Možemo se čuti kad se oporavim, hvala vam na pozivu“, bilo je sve što nam je rekla Belojević.

Aleksandar Šapić, kao što je više puta ponovio u raznim prilikama, ne daje izjave za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Aleksandar Šapić i uporno odbijanje odgovora novinarki Nove S

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare