Foto; Beoinfo, Dragan Mujan/Nova.rs

S funkcije gradskog sekretara za kulturu i predsednika Odbora FEST-a, dve godine pre isteka mandata, povukao se i Ivan Karl.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić krenuo je u ostvarivanje svog nauma da „pročisti“ kadrove i funkcionere na gradskom nivou.

Prva koja je „stradala“ jeste gradska sekretarka za socijalnu politiku Nataša Stanisavljević, koja je juče podnela ostavku. Zanimljivo je da je Stanisavljevićeva pre tačno mesec dana na sednici Gradskog veća dobila novi petogodišnji mandat.

Kako Nova.rs saznaje, odlasku Nataše Stanisavljević kumovao je upravo Šapić, koji je dozvolu za ovu kadrovsku odluku tražio (i po svemu sudeći dobio) od predsednice Gradskog odbora SNS Ane Brnabić.

Pokušali smo da više o ovom saznamo od same Nataše Stanisavljević, ali ona nije odgovarala na pozive Nova.rs.

Ostavku je podneo i Ivan Karl, dosadašnji gradski sekretar za kulturu i predsednik Odbora FEST-a. On je to takođe učinio na Šapićev zahtev, iako se trenutno nalazi na odmoru u Grčkoj. S ovim zahtevom Šapića složio se i lider Socijal-demokratske partije Srbije Rasim Ljajić, koji je Karla, iako nestranačku ličnost, predložio na pomenute funkcije.

„Ne ulazeći u razloge, ali poštujući zahtev za personalnim promenama koje sprovodi nova gradska uprava, juče sam podneo ostavku na mesto sekretara za kulturu Grada Beograda, dve godine pre isteka mandata“, rekao je Karl Tanjugu.

PROČITAJTE JOŠ:

Šapić je, kako Nova.rs dalje saznaje, prošlog četvrtka tražio i ostavku načelnice Gradske uprave Sandre Pantelić, čiji mandat traje do juna sledeće godine.Ona se već dan kasnije, u petak, iselila iz zdanja Starog dvora, gde su i gradonačelničke kancelarije Aleksandra Šapića.

Međutim, iseljenje iz ovih prostorija ne znači i ostavku, jer je Pantelićeva Šapiću jasno poručila da nju nije izabrao on, već SNS i da samo stranka može da joj naloži da se povuče. Prema našim saznanjima, Šapić će na ostavci Sandre Pantelić insistirati i kod Ane Brnabić.

Sandra Pantelić nije želela previše da komentariše sukob sa Šapićem.

„Ne mogu da komentarišem trenutno. Nisam raspoložena da pričam o ovome. Hvala vam na razumevanju“, kratko nam je rekla gradska funkcionerka.

BONUS VIDEO: Aleksandar Šapić i uporno odbijanje odgovora novinarki Nove S

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare