Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku proglasio je na večerašnjoj konferenciji za novinare pobedu kandidata te stranke Perparima Rame u trci za gradonačelnika Prištine, prenosi Reporteri. Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Klokota Vladan Bogdanović odneo je ubedljivu pobedu u drugom krugu lokalnih izbora u toj opštini.

Abdidžiku je istakao da je DSK, osim u Prištini, pobedio i u opštinama Istok, Kosovo Polje i Junik. Rama je u svom kratkom obraćanju obećao da će biti gradonačelnik svih građana.

Prema podacima CIK, a na osnovu preko 96 odsto prebrojanih glasova u Prištini, Rama vodi sa 59,89 odaso, dok je Vitia osvojio 49.11 odsto, prenosi Kosovo Onlajn.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Klokota Vladan Bogdanović odneo je ubedljivu pobedu u drugom krugu lokalnih izbora u toj opštini. On je osvojio 1.021 glas, dok je njegov protivkandidat iz Građanske inicijative „Srpska narodna sloga“ Strahinja Spasić osvojio 830 glasova.

Na ovaj način je Srpska lista ostvarila pobedu u svih 10 opština sa srpskom većinom. Kolokot je bio i opština sa najvećom izlaznošću na Kosovu na današnjim izborima, sa 51,54 odsto birača.

Petković čestitao pobedu kandidatu Srpske liste

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je večeras pobedu kandidatu Srpske liste za gradonačelnika Klokota Vladanu Bogdanoviću poručujući da je to „veoma važan trijumf za opstanak i ostanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.
Petković je na Fejsbuku napisao da je ovo „pobeda srpskog naroda, pobeda srpske sloge i jedinstva, pobeda za nova radna mesta, nove puteve i ulaganja“.

„Uspeli smo da sačuvamo i odbranimo naš bedem na Kosovu i Metohiji i zadržimo svih deset opština sa srpskom većinom u srpskim rukama. Hvala našem narodu u Klokotu koji je najvećom izlaznošću danas na teritoriji KiM, pokazao veliki stepen odgovornosti i svesti o značaju trenutka u kome se nalazimo“, napisao je Petković.

On je naglasio da je „Srpska lista pokazala da se jedina istinski zalaže i bori za srpske nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, zbog čega i ima snažnu podršku srpskog naroda u pokrajini, ali i podršku zvaničnog Beograda, našeg predsednika Aleksandar Vučić i Kancelarije za Kosovo i Metohiju“.

Bonus video – Pristina pred lokalne izbore, atmosfera na ulicama Prištine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar