Foto: Nova.rs

Predizborno izdanje Glasa Podrinja, koje je od danas u prodaji, ući će u anale tog nedeljenika, jer je samo za dva sata u širem jezgru grada Šapca prodat gotovo celokupni tiraž. Kako za Nova.rs navodi Zoran Živković, direktor "Glasa Podrinja", kaže da su pojedinci na nekim prodajnim mestima kupovali kompletne zalihe, negde svih 100 primeraka, negde svih 50, te da samo može da pretpostavi da iza toga stoji SNS.

U Šapcu se u subotu ponavljaju izbori na 27 biračkih mesta, a danas je objavljeno predizborno izdanje Glasa Podrinja, čijim se tekstovima građani se pozivaju da izađu na glasanje.

PROČITAJTE JOŠ...

Zoran Živković navodi da nikad do sada, u 75-godišnjoj istoriji tog nedeljnika nije zabeleženo da je tiraž planuo u tako kratkom roku. On navodi da trafike u Šapcu počinju da rade od šest ujutro, te da već oko osam sati na kioscima nije bilo nijednog primerka.

„Mi tu informaciju nismo imali. Pozvao nas je jako veliki broj čitalaca koji nas redovno prate i pitali su nas zašto Glasa Podrinja nema u prodaji. Mi smo potom obišli veći broj maloprodajnih objekata i u njima smo dobili informaciju da su određeni pojedinci kupovali kompletne zalihe, koje su se nalazile u tom objektima. Neko je kupio svih 100 primeraka, neko svih 50…“, kaže on.

Živković navodi da određenim političkim grupama očigledno ne odgovara da se Glas Podrinja pojavi u prodaji, te da samo može da pretpostavi da iza svega stoji SNS, ali da ne može da tvrdi.

„Ako smo anatemisani zato što pratimo Zelenovića…“

„Razlog mi nije poznat. Tekstovi su nam krajnje umereni. U gotovo svima se pozivaju građani da izađu na izbore 5. septembra“, ističe on.

Upitan zašto misli da naprednjaci stoje iza ove „akcije“, direktor Glasa Podrinja navodi da taj nedeljnika ima velikih problema sa šabačkim SNS-om.

PROČITAJTE JOŠ...

„Oni naše novine bojkotuju, ne pozivaju nas na konferencije za novinare. Kod nas je, recimo, izašao intervju gradonačelnika Koceljeva Dušana Ilinčića, koji je član SNS, ali ne i sa nekim iz šabačkog SNS. Sasvim je logično i normalno da pratimo rad opština, koji donose odluke od interesa za građane. Logično je i da pratimo rad gradonačelnika Zelenovića. Ako smo zato anatemisani od strane SNS, zato što pratimo vlast u Šapcu, onda ne znam kako oni doživljavaju novinarstvo“, kaže Živković i dodaje da će štampati dodatni tiraž zbog građana koji ih redovno čitaju.

„Nedeljnik smo i udarni dani su četvrtak, petak, subota i eventualno nedelja. Nikad se nije desilo da u roku od dva sata prodamo gotovo celokupan tiraž“, navodi on.

Građani Šapca će u subotu doneti konačnu odluku o tome da li će taj grad i dalje voditi Nebojša Zelenović ili će ga preuzeti naprednjaci. Sudeći prema brojkama to će biti mrtva trka, jer bez 27 biračkih mesta na kojima će u subotu biti ponovljeni izbori, SNS sa jedne i svi ostali sa duge strane imaju gotovo izjednačen broj glasova. Razlika je oko 800 glasova u korist vladajuće stranke.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar