Foto: Novi Optimizam/Promo

U subotu se na 27 biračkih mesta u Šapcu ponavljaju lokalni izbori, a članovima i aktivistima Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića sinoć su upućene pretnje dok su delili stranački materijal, navodi za Nova.rs Daniela Lovrin Gavrilović, koja je kandidatkinja na Zelenovićevoj listi. Jedan od aktivista ZZS-a priča za naš portal da su njegovu grupu pratila tri automobila i da mu je rečeno da prestane sa deljenjem materijala, inače će biti "gepekovan", "polomiće mu noge" i "odvesti ga na groblje".

Tri grupe aktivista Zajedno za Srbiju sinoć su delile propagandni materijal na ulicama Šapca, gde se za dva dana održavaju izbori. Lovrin Gavrilović kaže da su svi imali ozbiljnih neprijatnosti, kao i da su ih šabački kriminalci pratili automobilima.

„Snimali su nas i pitali šta to radimo radimo i delimo. Nama nisu upućivane ozbiljne pretnje, ali smo osećali neprijatnosti“, kaže ona.

Međutim, jedan od aktivista ZZS, čije je ime poznato redakciji, navodi da su njegovu grupu pratila tri automobila, te da su ih u jednom trenutku zaustavili.

„Jedan od njih izašao je iz kola, pretio mi i vređao me. Rekao je da prestanem, inače će da me odvedu na grobolje, gepekuju, polome mi noge. Jednog našeg aktivistu su jurili, ali je on uspeo da im pobegne“, kaže sagovornik portala Nova.rs i dodaje da u mraku nije prepoznao osobu koja mu je pretila, ali da je uspeo da snimi automobile.

On navodi da je nakon tog incidenta otišao u policiju i da je dao izjavu.

„Međutim, danas me je zvao drugi inspektor iz policije i tražio da ponovo dam izjavu, jer je njegov kolega to šturo zabeležio. Rekao je da su prepoznali jedan automobil, koji smo uspeli da snimimo“, kaže aktivista stranke Nebojše Zelenovića.

Komentarišući sinoćni napad, Nebojša Zelenović kaže da su pritisci na političke aktiviste uoči ponovljenih izbora jači nego što bili u junu.

“Više je kriminala, više je pritisaka, a ne vidim da policija i tužilaštvo išta rade”, rekao je Zelenović za Nova.rs.

On dodaje da građani Šapca imaju veliku priliku da odbrane grad u subotu i da će GIK učiniti sve da zaštiti njihovu volju.

Građani Šapca će u subotu doneti konačnu odluku o tome da li će taj grad i dalje voditi Nebojša Zelenović ili će ga preuzeti naprednjaci. Sudeći prema brojkama to će biti mrtva trka, jer bez 27 biračkih mesta na kojima će u subotu biti ponovljeni izbori, SNS sa jedne i svi ostali sa duge strane imaju gotovo izjednačen broj glasova. Razlika je oko 800 glasova u korist vladajuće stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare