Foto:Zoran Lončarević

“Nikoli Jovanoviću je veoma često jezik brži od pameti i on ume svašta da izgovori, stoga ne mislim da je snimanje razgovora sa njim bilo koordinisano. U celoj ovoj priči se zanemaruje činjenica da je on davao šovinističke izjave o Vuku Jeremiću i seksističke o Mariniki Tepić”, rekla je potpredsednica Narodne Stranke Sanda Rašković Ivić za Nova.rs.

Ona je na taj način prokomenatarisala vest da su razgovore sa  Nikolom Jovanovićem organizovano snimali članovi njegove bivše stranke.

PROČITAJTE JOŠ...

“Nikola je izgubio kompas i zato mu se sve ovo desilo. Njegova priča kako je sve montirano nije preterano inteligentna i nema neke osnove. Slažem se da nije u redu nekoga snimati, ali ovde je suština na sadržaju. Reč je o veoma ružnim rečima koje dolaze iz njegovih usta. To nisu montirani snimci, to je on zaista rekao”, smatra Rašković Ivić.

“Ukoliko bi Đilas primio Jovanovića u stranku to bi bio neprijateljski gest“

Potpredsednica Narodne stranke ističe da bi eventualni prelazak Jovanovića u Stranku slobode i pravde(SSP) bio neprijateljski gest za stranku kojoj je ranije pripadao, ali i prema SSP.

„On nije samo ružno govorio o Vuku Jeremiću, već i o Mariniki Tepić, koja je potpredsednica stranke gde bi on želeo da pređe. Marinika u ovom trenutku reskira svoj život boreći se sa aferama Srpske napredne stranke, stoga bi bila ogromna uvreda dovesti u svoju stranku čoveka koji je sve to govorio o njoj. To je mnogo veća uvreda za Stranku slobode i pravde, a o Mariniki Tepić da ne govorim”, poručuje Rašković Ivić.

Podsetimo, razlaz između Jovanovića i Narodne stranke dogodio se  još početkom jula, kad je on podneo ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci. Jovanović se nije složio sa težnjom predsednika Narodne Vuka Jeremića da ta stranka izađe iz zajedničkog kluba SzS u gradskoj skupštini prestonice. Nezvanično, Jovanović je uveliko najavljivao svoj prelazak u redove SSP Dragana Đilasa, i visoku funkciju u toj stranci. Pominjalo se, čak, i da bi mogao biti jedan od prvih na listi na predstojećim beogradskim izborima. Vuk Jeremić je uglavnom zauzeo defanzivnu ulogu. Dinamika se promenila nakon objavljivanja snimka.

Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U tajnom snimku, Jovanović je uvredama počastio Vuka Jeremića i Mariniku Tepić, koja je, nakon objavljivanja snimka, kratko rekla da, ako se ona pita, Jovanović neće biti član SSP. Dragan Đilas nije odgovarao na pitanja “Nova.rs”.

PROČITAJTE JOŠ...

S druge strane, Vuk Jeremić je u intervjuu “Blicu” imao spreman odgovor:

“Ne želim da verujem da je Dragan Đilas lično imao bilo šta sa pokušajima Nikole Jovanovića da oslabi Narodnu stranku u prethodnom periodu. To je neprihvatljiv odnos prema saborcima. Pre dve nedelje, zajednički poznanik je pokušao da organizuje moje viđanje sa jednim poverenikom SSP iz unutrašnjosti, koji je iskazao spremnost da razgovara o prelasku u Narodnu stranku zajedno sa svojim ljudima. Odbio sam taj sastanak”,  rekao je Jeremić za “Blic”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar