Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nikola Jovanović, bivši potpredsednik Narodne stranke i saradnik Vuka Jeremića, prethodnih dana se nalazi u fokusu javnosti zbog snimaka na kojima se čuje kako komentariše Jeremićevo poreklo i govori o potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić. Kako portal Nova.rs saznaje, Jovanovićev sagovornik u pomenutom razgovoru je Radoje Cvetić predsednik odbora Narodne stranke u Kniću, a sudeći prema prepisci do koje smo došli, deluje da su ga "namestile" njegove dojučerašnje kolege iz stranke.

Naime, prepiska je iz viber grupe “Narodna stranka Zvezdara”, a autor poruke je član Predsedništva Narodne stranke Lazar Đurović.

“Ponovo u akciji. Inače, čovek koji ga zove i sve vreme namešta u ovim klipovima je Radoje Cvetić, naš predsednik odbora u Kniću – ubačeni pandur”, napisao je Đurović.

Foto printscreen

Tim povodom naš portal je pokušao da stupi u kontakt sa Lazarom Đurovićem, ali on nije želeo da komentariše pomenutu prepisku. Na naše pitanje da li je on autor poruke, on je odgovorio da to nije bitno.

“Ne bih se oko toga oglašavao. Neko me je doveo u situaciju da treba da komentarišem nešto što ne želim. Imate zvaničan stav svih aktera tog događaja, tako da ja ne bih ništa da pričam o tome”, rekao nam je on.

Radoje Cvetić, čovek za kojeg Đurović tvrdi da je razgovarao sa Jovanovićem, na pitanje našeg portala kako komentariše navode iz prepiske, istakao je da ne želi da komentariše laži i gluposti svog stranačkog kolege.

“Stvarno ne želim da komentarišem laži, gluposti i idiotarije Lazara Đurovića”, poručio je Cvetić.

Bivši član Narodne stranke: Pretili su nam ovakvim stvarima ako izađemo iz stranke

Nikola Jovanović odlučio je da neko vreme ne govori za medije, a jedan od onih koji su napustili Narodnu stranku, bivši predsednik opštinskog odbora u Rakovici, Nikola Suknjajić kaže za Nova.rs da je uveren kako vrh njegove bivše stranke organizovao snimanje Jovanovića i da je reč o nezakonitom delu.

“Mnogima od nas su već stizale pretnje da ćemo, ukoliko izađemo iz stranke, biti politički uništeni i da će sve učiniti kako bi nas diskreditovali. Neistine su da je Jovanović ili bilo ko od nas loborao da ljudi napuste stranku, kako Vuk Jeremić navodi”, rekao je Suknjajić.

Tajmlajn afere – odjeci i regovanja

Sve je, zapravo, počelo još početkom jula, kada je Nikola Jovanović podneo ostavku na funkciju u Narodnoj stranci. Jovanović se nije složio sa težnjom predsednika Narodne Vuka Jeremića da ta stranka izađe iz zajedničkog kluba SzS u gradskoj skupštini prestonice. Nezvanično, Jovanović je uveliko najavljivao svoj prelazak u redove SSP Dragana Đilasa, i visoku funkciju u toj stranci. Pominjalo se, čak, i da bi mogao biti jedan od prvih na listi na predstojećim beogradskim izborima. Vuk Jeremić je uglavnom zauzeo defanzivnu ulogu. Dinamika se promenila nakon objavljivanja snimka.

U tajnom snimku, Jovanović je šovinističkim uvredama počastio Vuka Jeremića, a seksističkim Mariniku Tepić, koja je, nakon objavljivanja snimka, kratko rekla da, ako se ona pita, Jovanović neće biti član SSP. Dragan Đilas nije odgovarao na pitanja „Nova.rs“.

Vuk Jeremić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

S druge strane, Vuk Jeremić je u intervjuu „Blicu“ imao spreman odgovor:

“Ne želim da verujem da je Dragan Đilas lično imao bilo šta sa pokušajima Nikole Jovanovića da oslabi Narodnu stranku u prethodnom periodu. To je neprihvatljiv odnos prema saborcima. Pre dve nedelje, zajednički poznanik je pokušao da organizuje moje viđanje sa jednim poverenikom SSP iz unutrašnjosti, koji je iskazao spremnost da razgovara o prelasku u Narodnu stranku zajedno sa svojim ljudima. Odbio sam taj sastanak”, rekao je Jeremić za “Blic”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare