Marinika Tepić u emisiji "Pregled dana"
Foto: YouTube/NewsmaxAdria

Nikola Jovanović nije član Stranke slobode i pravde i ja verujem da se to nikada neće ni dogoditi, rekla je večeras potpredsednica SSP Marinika Tepić, dodajući da ako se ona bude pitala donedavni potpredsednik Narodne stranke neće ni postati njihov član.

Tepić je, gostujući u emisiji „Pregled dana“ NewsmaxAdrie, komentarisala procurele audio-snimake razgovora u kojima je Jovanović navodno vređao lidera NS Vuka Jeremića i iznosio detalje svog predstojećeg prelaska u SSP.

Napominjujući da ne želi da komentariše kafanske razgovore,  Tepić je dodala da je njihov sadržaj problematičan i da je neprihvatljivo mnogo toga što je Jovanović rekao.

„Neprihvatljivo je to što je on uradio, da je njegovo mišljenje da se ljudi i dalje tretiraju na osnovu svoje nacionalne pripadnosti, pa to ni radikali više ne rade“, rekla je Tepić, aludirajući da navodno mišljenje koje je Jovanović izneo o Jeremiću nazvavši ga „polu Bošnjakom“.

Na pitanje da li će Nikola Jovanović imati budućnost u SSP, Tepić  je rekla da „ako se ona bude pitala – ne“.

Ona je, takođe, odbacila navode Jovanovića iz istih snimaka, da je stranku čija je potpredsednica „skeč stranka“.

Na pitanje da li će SSP učestvovati na prevremenim parlamentarnim izborima, koji se po nekim najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića mogu desiti već za godinu dana, Tepić je naglasila da svako ko je ozbiljan u politici ne može da pristane da učestvuje na izborima pod uslovima koji su identični onim koji su nedavno održani i dodala da će se za drugačije uslove izboriti pritiskom.

Na pitanje da li SSP ima plan kako da sruši Vučića , ona je rekla da je „najbitinja i najvažnija komunikacija sa građanima i pomoć malom čoveku koji je ugrožen i nezaštićen“.

Govoreći o tezi koju zastupa da Telekom kupuje tabloide novcem građana, ona je još jednom ponovila da je „SNS uprava očerupala Telekom, da ga je dovela u predstečajno stanje, da mu je pojela sopstvenu vrednost, da on sada ne vredi ni jedan jedini evro, i da je laž da vredi 4 milijarde evra“.

Ona je ponovila tvrdnje da je vlasnik Kurira i Adria Media grupe Igor Žeželj novac za kupovinu dobio preko kompanije Telekom Srbija.

„Igor Žeželj mora da dokaže odakle mu 10 miliona evra za kupovinu Kurira. Ja tvrdim da je to naš novac od Telekoma i ako je sve toliko transparentno i neproblematično neka izađe sa tim ugovorom i svom dokumentacijom kako je kupovina Kurira protekla“, ponovila je Tepić.

Na pitanje zašto nisu podnete krivične prijave, ona je odgovorila da je „mnogo puta kucala na vrata Zagorke Dolovac ( republičkog javnog tužioca) i  na noge nosila kutije sa dokazima“.

Tužilaštvo bi po službenoj dužnosti trebalo da reaguje svaki put kada postoji osnovana sumnja, a ovde je mnogo više nego osnovana sumnja, rekla je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare