Rakić: Usaglašavamo platformu sa SSS, NS i Dveri

Politika 25. feb. 202113:02
Podeli:
Dragana Rakić Foto:Filip Krainćanić/Nova.rs

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas da je suština platformi, koje se u opoziciji usaglašavaju, da se vlast natera na poštovanje zakona i da se nada kako ih je moguće usaglasiti do druge polovine marta, za kada je predsednik parlamenta Ivica Dačić najavio međupartijski dijalog sa učešćem stranaka.

Rakić je, na konferenciji za novinare, rekla da se platforma koju je DS pripremala sa Strankom slobode i pravde, Pokretom slobodnih građana, Preokretom, Zajedno za Srbiju i Inicijativom Ne davimo Beograd, sada usaglašava sa zajedničkim platformama Skupštine slobodne Srbije, Narodne stranke i Dveri.

„Verujem da je moguće da ćemo imati odogovor do druge polovine marta“, rekla je ona i istakla kako je cilj da se vlast natera da poštuje zakon, pominjući da Srbija ima dobar izborni zakon, ali da su izborni uslovi strahovito pogoršani posle 2012. godine.

Rakić je rekla i da je još nepoznat format razgovora u međupartijskom dijalogu, pa samim tim i ne zna ko će predstavljati opoziciju i na koliko predstavnika će ona imati pravo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar