Goran Rakić, Milan Radoičić, Skupština Srbije Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Na upravo održanoj vanrednoj konferenciji za medije u Beogradu, Goran Rakić je sa govornice Vlade Srbije poručio da je potpredsednik njegove stranke „častan, hrabar, veliki čovek“.

Kako prenosi Kossev, ovo je kazao kao odgovor na to što je šef kabineta kosovske predsednice uperio prst u uhapšenog Srbina iz Zubinog Potoka, osumnjičenog da je palio automobile u ovoj opštini ali i ranio dva policajca – kao jednog od „Radoičićevih nasilnika“, za koje je kazao da će „svi odgovarati“.

„Znate kako, ja ne znam zašta sve tog čoveka nisu optužili! Optužuju ga za sve i svašta. Verovatno će ga optužiti zašto je u Beogradu sunčano vreme, a dole možda oblačno“, kazao je Rakić, govoreći o Milanu Radoičiću.

Podsetivši na to da „dole živi njegova porodica“, opisao je težinu tog života dok slušaju o svom ocu kao kriminalcu.

„Njegova deca i samo oni znaju kako je kada čuju na vestima ili pročitaju negde u nekim novinama kako nazivaju njegovog oca. Mogao bih da razumem da njegov stariji sin može da shvati to, koji ide u srednju skolu, ali najmlađi sin to ne bi razumeo i sa ovog mesta poručujem malom Petru da ne sluša laži iz Prištine. Da je njegov otac častan čovek, hrabar čovek, veliki Srbin i da bude ponosan na svog oca koji brani Srbe i srpski narod“.

Za manje od nedelju dana, izgorelo je 10 putničkih automobila u privatnom vlasništvu u sve četiri opštine na Severu Kosova. Većina ih je registrovana na RKS tablice. Noćas su izgorela tri automobiola u Zvečanu a prethodnu noć takođe tri – dva u Kosovskoj Mitrovici i jedan u Zvečanu.

Kosovska policija uhapsila je juče oko 17 časova u Zubinom Potoku M.B. (’87), čije je puno ime danas saopšteno u Beogradu. U pitanju je, prethodno je ukazao kosovski ministar unutrašnjih poslova – pripadnik Civilne zaštite koju je okarakterisao kao „kriminalnu strukturu“, premda su pripadnici ove formacije još od pre nekoliko godina integrisani u kosovska ministarstva i agencije.

Na to je danas ukazao i Rakić u Beogradu uz opasku da Civilna zaštita više ne postoji.

BONUS VIDEO Bil Brauder o sankcijama Radoičiću, Veselinoviću i Tešiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare