Miroslav Aleksić i Milan Radoičić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke, rekao je da je posebna sednica o Kosovu u Skupštini nije ispunila svrhu i da građanima nakon nje neće biti bolje. Posebnu pažnju privuklo je njegovo izlaganje o ljudima iz Srpske liste, odnosno Milanu Radoičiću, za kog Aleksić tvrdi da maltretira narod na KiM. S druge strane, predsednik Srbije kaže da mu nije jasno odakle Aleksiću pravo da nastupa kao tužilac i sudija, napominjući da se potpredsednik NS služi najgorim mogućim političkim prevarama.

“Vi ste gospodine Vučiću govorili o izveštaju duže od sat vremena. Od toga 56 minuta ste kukumavčili i govorili šta sve nisu ispoštovali Albanci”, rekao je on.

Aleksić je rekao da je Vučić najviše vremena proveo na vlasti u periodu kad je Srbija na Kosovu pretrpela najveće poraze.

Pročitajte još...

“Ali vam je lakše bilo da govorite šta je radila neka druga vlast, ne obazirući se na ono šta ste vi radili. Siguran sam da nijednom građaninu Srbije neće biti bolje posle ove sednice. Možda vama, gospodine Vučiću, su Ujedinjeni Arapski Emirati druga otadžbina, ali građani na KiM imaju samo jednu. Od vašeg kukanja nijedan građanin nema koristi”, poručio je Aleksić.

Veliku buru izazvao je Aleksićev komentar o ljudima iz Srpske liste.

„Danas ste rekli da su ljudi iz Srpske liste predstavnici Srba. Oni to nisu, oni su u vlasti sa Kurtijem. Oni su ti kojima ste danas građane Kosova dali na milost i nemilost. Albancima ste dali vlast na sver Kosova, a narod ste dali na milost i nemilost ljudima iz Srpske liste na čelu sa Milanom Radoičićem“, rekao je Aleksić, nakon čega su počela dobacivanja.

Aleksić je nastavio o ulozi Radoičića.

„On je na crnoj listi SAD i za njim je bila raspisana poternica. On je danas taj koji Srbe na Kosovu pritiska i maltretira, odlučuje da li će neko imati posao ili ne, da li će imati drva, kolika će nekome biti plata“, kazao je Aleksić.

Vučić je u odgovoru Aleksiću rekao da on koristi besmislenu argumentaciju i da se služi lažima.

„Vi se služiti najgorim mogućim političkim prevarama. Nije vama stalo do KiM. Da li su stvari kod Srba na Kosovu idealne? Naravno da nije i naravno da je bilo grešaka. Niko nije idealan. Ne, nego ste vi idealni? Tako ste vodili opštinu Trstenik, pa ste tamo opljačkali pare, pa i osuđeni za sve to“, rekao je Vučić.

Usledilo je negodovanje poslanika, nakon čega se Vučić izvinio zbog toga što je, kako kaže, išao mimo teme.

„Primite moje izvinjenje, nije tema. Da se vratim na temu – ono što ste govorili sve vreme, da su to neki kriminalci i ubice. Ko ste vi? Govorite meni da sam diktator, a vi ste svi tužioci i sudije. A ja ne smem da vam kažem da to nije tačno, iako znam 10 puta više nego vi. Po kom principu ste vi tužilac i znate ko je koga ubio. Šta čovek da radi, progasiste ga za ubicu“, pitao je Vučić Aleksića.

Vučić

BONUS VIDEO: Govor koji je iznervirao Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare