Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste koji se nalazi na poternici kosovskih vlasti i crnoj listi SAD, došao je na sednicu Skupštine Srbije.

Sve događaje sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na blogu Nova.rs.

Radoičić sednicu posmatra sa balkona sale u kojoj se održava sednica, a nalazi se u društvu Gorana Rakića, predsednika Srpske liste, i Igora Simića, funkcionera te stranke.

Podsećamo, Radoičić se u Prištini sumnjičio za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, a u Beogradu su odbacili njegove optužbe, navodeći da je prošao poligraf.

U februaru prošle godine objavljeno je da se Radoičić traži zbog slučaja „Brezovica“, koji se na Kosovu vodi zbog korupcije i nelegalne gradnje, i sumnje da je izvršio drugo krivično delo – zastrašivanje svedoka.

U decembru prošle godine SAD ga je stavila na svoju crnu listu zajedno sa Zvonkom Veselinovićem, njegovim vratin Žarkom i još 10 sa njima povezanih osoba. U obrazloženju je navedeno da se organizovana kriminalna grupa (Zvonka) Veselinovića sumnjiči i za navodnu umešanost u ubistvo Ivanovića.

Sa druge strane, KRIK je pisao da je Radoičiću suđeno zbog otmice makedonskog biznismena, koji ga je prepoznao i na sudu to potvrdio. Međutim, na kraju suđenja promenio je iskaz i Radoičić je oslobođen.

Protiv njega i Veselinovića vođen je postupak za nedozvoljeno prisvajanje 32 kamiona Hipo lizinga, kao i nedozvoljeno kopanje šljunka, ali su obojica tokom mandata SNS oslobođeni po svim optužbama protiv njih.

BONUS VIDEO Bil Brauder o sankcijama Radoičiću, Veselinoviću i Tešiću

 

Komentari

Svi komentari (0)