Rakić: Jerkov nije nikakva žrtva

Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da Aleksandra Jerkov, koja će sutra biti saslušana u policiji jer je protiv nje podneta krivična prijava zbog navodnog falsifikovanja potpisa, nije nikakva žrtva i da ona samo pokušava da to bude u javnosti.

Jerkov je ranije danas izjavila da je i dalje u neverici, kao i da „za 18 godina bavljenja politikom nijedan protivnik nije podneo krivičnu prijavu protiv nje“.

„Doživela sam da me moj predsednik naziva kriminalcem i da svojim roditeljima objašnjavam da neću biti uhapšena. Oni su danas zabrinuti, ne zbog pretnji Vojislava Šešelja i SRS, već zbog toga što je predsednik moje stranke podneo krivičnu prijavu protiv mene”, rekla je Jerkov za Nova.rs.

Rakić napominje da „niko u Demokratskoj stranci, a pogotovo predsednik Zoran Lutovac, nije za Aleksandru Jerkov rekao da je kriminalac i da je vođa kriminalne organizacije, kako to ona tvrdi“.

„Aleksandra Jerkov samo treba da kaže ko joj je dao ili poturio falsifikovane potpise uz pomoć kojih su nameravali da za 17. maj zakažu nelegalnu i nelegitimnu sednicu Glavnog odbora“, rekla je Rakić za Nova.rs.

Da bi se utvrdila potpuna istina oko falsifikovanih potpisa, dodaje, DS će angažovati i veštaka grafologa koji će ispitati svaki pojedinačni potpis, jer postoji osnovana sumnja da je falsifikovanih potpisa mnogo više, a ne samo četiri za koje imamo pismene izjave oštećenih članova Glavnog odbora.

„Očekujem da Aleksandra Jerkov do kraja učestvuje u onome što je započela i, ako ona nije falsifikator, da kaže ko jeste“, naglasila je Rakić.

Malo je reći da sam šokirana izjavom da se njeni roditelji više plaše Lutovca nego Šešelja, napomenula je Rakićeva i dodala da ne veruje da je Aleksandra to zaista rekla, jer porediti predsednika Demokratske stranke i osuđenog ratnog zločinca je potpuno gubljenje ličnog i političkog kompasa.

„Odgovorno tvrdim da nema razloga da se bilo čiji roditelji plaše Zorana Lutovca. Ali bi roditelji svakako trebalo da se zabrinu ukoliko se ispostavi da im deca krše zakon“, poručila je potpredsednica DS-a.

Komentari

Vaš komentar