Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom video obraćanju na Instagramu rekao da ga koalicioni partneri brane kao Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova.

Vučić je u svom obraćanju optužio Radu Trajković da je „zapadni agent“.

„Zapadni agent Rada Trajković kaže da tražim aboliciju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na Kosovu. Laže, kao i svi oni u Skupštini koji su govorili sve one besmislice. Brani me taman kao i moji koalicioni partneri. Zato narode samo da imate u vidu da je moja porodica ovde, ostaće u Srbiji, kao i ja“, rekao je Vučić u obraćanju odgovarajući na današnju izjavu Rade Trajković.

„Nikog se ne plašimo jer ništa nismo ukrali, krivi smo jer smo branili i branimo Srbiju, a i branićemo. Međusobno priznanje? Sanjajte“, dodao je on.

Vučić je na kraju obraćanja izjavio „Živela Srbija“.

Rada Trajković: Vučić od Amerikanaca traži aboliciju za svoju porodicu i kriminalce sa severa Kosova za prihvatanje sporazuma

Rada Trajković rekla je za Danas da Aleksandar Vučić pokušava, u stvari, da kroz projekat približavanja američkoj administraciji, skine svu moguću odgovornost sa svoje porodice i najbližih saradnika iz kriminalnog miljea, kao što su Zvonko Veselinović i Milan Radoičić.

To definitivno govori, dodaje ona, da Vučić traži amnestiju za svoju porodicu, sebe, kao i klana oko sebe – za ono što bi trebalo da uradi – saglasi se sa francusko-nemačkim predlogom za rešenje kosovskog pitanja.

Svako ko je pažljivo gledao Skupštinu, napominje, mogao je to da vidi – da Vučić radi na aboliciji tih kriminalnih struktara i na taj način se nudi za projekat približavanja i pruhvatanja plana.

Gabrijel Eskobar pričao o međusobnom priznanju

„U potpunosti podržavamo dijalog koji vodi EU u cilju normalizacije odnosa. Za nas bi uzajamno priznanje trebalo da bude krajnji cilj, i to je važno“, kazao je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar u intervjuu za Pavlović tudej u petak, prenosi KoSSev.

Eskobar je u intervjuu, između ostalog, kazao i da SAD smatraju da bi sve zemlje u regionu trebalo da priznaju jedna drugu, smanje barijere u trgovini, pomognu u rešavanju nekih od otvorenih pitanja preostalih iz 90-ih i da krenu napred u evropskim integracijama.

***

BONUS VIDEO – Vučić: Ponosan sam na sankcije iz 1999. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare