Foto:Screenshot/Facebook/okret za PREOKRET

Pokret za preokret Beograd započeo je danas, ispred sedišta gradonačelnika u Beogradu, akciju "Preokret za Beograd - dosta pljačke". Kako šest meseci nisu dobili nikakav odgovor na zahtev da se Beograđanima vrati 190 miliona evra koje im je, kako kažu, grad neosnovano uzeo preko Beogradskih elektrana i Infostana, danas su tražili odgovor od gradonačelnika Zorana Radojičića.

Advokat Bratislav Braca Marković na početku ovog događaja rekao je da su Beogradske elektrane svakoj porodici koja se greje na centralno grejanje u Beogradu, za šest godina, otele 2.000 evra za one koji imaju stan od 80 kvadrata, odnosno 1.000 evra onima koji imaju stan od 40 kvadrata. Naglasio je da je to posledica monopolskog, nezakonitog, ponašanja kojim se pljačkaju građani glavnog grada.

Odbornik Pokreta za preokret u Skupštini grada Beograda, Milorad Bjedov, pročitao je zahtev koji je uputio gradonačelniku pre pola godine i na koji nije dobio odgovor. U ovom zahtevu od gradonačelnika se traži da se Beograđanima vrati oteti novac, a da se cene grejanja smanje na ekonomski nivo.

Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret je rekao da je krug po kome SNS vlast u Beogradu pljačka građane jednostavan. Kroz ekstra profit, uz 50 odsto veće cene od ekonomskih, Beogradske elektrane otimaju novac građanima koji se greju na centralno grejanje. Potom 90 odsto tog profita Beogradske elektrane uplaćuju na račun budžeta grada, a nakon toga, pare Beograđana završavaju na suludim projektima, poput pevajuće fontane, novogodišnje rasvete koja svetli od oktobra do marta, spomenika kojem ne znamo cenu…
Veselinović je dodao da će se Pokret za preokret boriti da se vrate pare Beograđanima, ali i da će slične akcije pokrenuti i u drugim gradovima u Srbiji.

Poruku je poslao i omladinac Pokreta za preokret Filip Nikolić rekavši: Vratite pare koje ste oteli našim roditeljima. Aktivisti Pokreta za preokret ostaju ispred zgrade Starog dvora, gde je sedište gradonačelnika, do kraja radnog vremena, tražeći odgovor od Zorana Radojičića i Gorana Vesića.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar