Srbija protiv nasilja Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Tokom obraćanja u 19 časova predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ osvrnuli su se izlaznost, kao i na izborne nepravilnosti.

„Izlaznost je dobra i ono što imamo kao činjenicu je da su redovi dugački, te molimo glasače da ostanu do kraja, da budu strpljivi jer vas niko ne može vratiti ako ste stali u red do 20 časova. Broj neregularnosti danas je zaista velik, preko 300 neregularnosti do popodnevnih časova u Beogradu. Ono što nam je posebno značajno jeste da je neregularnost iz Arene zaustavljena, razvoz glasača iz susednih republika koji su glasali širom Beograda, a najviše glasača iz susedne BiH koji su glasali sa ličnim kartama izdatim tokom oktobra i novembra 2023. godine, taj spektakl je završen akcijom naših volontera“, saopšteno je tokom obraćanja koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Sve informacije o izbornom danu možete pročitati na našem blogu uživo.

Na 8.273 biračka mesta svoje pravo može da iskoristi 6.500.666 upisanih birača. Biračka mesta biće otvorena od 7.00 do 20.00 časova.

Ukoliko se, zbog velikog odziva, birači nalaze u redu ispred biračkog mesta, predsednik biračkog odbora dužan je da odredi člana odbora koji će da utvrdi broj birača koji su se zatekli ispred biračkog mesta, i da u 20 časova stane iza poslednjeg zatečenog birača kako bi označio kraj reda.

Ako se suočavate sa pretnjama, ucenama ili bilo kakvih pritiscima tokom izbornog procesa, pišite nam na mejl [email protected] kako bismo objavili dokumentovane nepravilnosti iz vaše opštine ili grada i sa samog biračkog mesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare