Foto: print screen Probudi se

O tome kakav bi uticaj na srpsku ekonomiju mogao da ima doalzak Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Srbiju, gde je zapeo proces ulaska Srbije u EU, šta se može očekivati nakon izbora u Crnoj Gori, ko štiti nasilnika iz Novog Sada, neke su od tema o kojima je u emisju "Probudi se" govorio novinar N1 televizije, Vojislav Stevanović.

Danas u Srbiju dolazi delegacija američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC).

Na pitanje šta njihov dolazak predstavlja u ovom trenutku za Srbiju i srpsku ekonomiju, Stevenović je rekao da to svakako šalje signal kompanijama da je tržište stabilno ali da od signala do realizacije ima još dosta koraka.

„To je delegacija koja će doći, mi  šta će biti potpisano to ćemo videti – da li će biti potpisano neko pismo o namerama, da li će već biti konkretno nešto dogovoreno, da li će biti otvorena neka kreditna linija“, rekao je novinar.

Napomenuo je da treba videti i koliko će novca biti u pitanju.

Povezane vesti:

Na komantar da ove godine nije otvoreno ni jedno poglavlje u pristupnim pregovorama sa EU, prošle samo jedno napominje da naša delegacija poručuje kako su pregovori dvostarani proces.

„Postoji neka inertnost, ali su vrlo jasni signali da EU ima drugačiju strategiju nego ranije kada je Srbija u pitanju. Oni žele da vide napredak kad su u pitanju poglavlja 23 i 24, vladavina prava“, rekao je on.

Dodao je da svakako i pitanje Kosova tu važno.

Na pitanje kako će proći formiranje Vlade Crne Gore rekao je da po njegovom mišljenju neće proći mnogo vremena, da bi kamen spoticanja mogla eventualno da budu personalna rešenja.

„Jako je veliki ulog tamo. Zaista se deslia vellika promena i desila se na istorijski način. Mislim da niko neće rizikovati  da zbog jednog ili dva personalna rešenja smeni vladu na demokratski način“, rekao je on.

Napomenuo je da buduća vlada možda neće dugo trajati.

„Stranke koje su dobile izbore napominju da nisu imale fer izbore, već da se sve desilo u vrlo nedemokratskoj atmosferi i da žele da stvore sistem“, rekao je on.

Povezane vesti:

Juče je Rebić priznao da je bilo propusta u slučaju kada je 24. avgusta brutalno prebijen mladić, za šta je javnost saznala tek 11. septembra kad je i pokrenuta istraga.

Stevanović je izrazio mišljenje da je pritisak javnosti uticao na to da se slučaj pokrene.

„Pre mesec dana se desilo nešto što je veoma krupan zločin, čovek je brutalno prebio drugog, polomio mu ruke“, primetio je on i dodao:

„Verujem da je policija kod nas sposobna. I mene zanima zašto se ne zna ko je kriv. Mogao bi neko da ponudi obrazloženje ili možda ostavke zbog toga“.

Naglasio je da se on lično u Srbiji oseća bezbedno ali u poslednje vreme ima incidenata, poput eksplozija automobila.

„Ne možemo mi da se oslonimo na to da bi neko trebalo da pazi kako će da aktivira bombu. Trebalo bi da postoji neki sistem u kome te eksplozije ne bi trebalo da se dešavaju“, naglasio je on.

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare