Foto: Radio televizija Vojvodine, Dragan Mujan/Nova.rs, Shutterstock

U moru izmišljenih i nepotrebnih kvazi profesija kojima se opravdava stanačko "tiskanje" zaposlenih u javnom sektoru, među top pet nalazi se zaposlenik Skupštine grada Novog Sada A. B., svojevrsni lakej predsednice Jelene Marinković Radomirović. Već neko vreme u Novom Sadu kolaju priče o tome da predsednica Skupštine ima zaposlenog čiji se posao svodi da predsedavajućoj otvara vrata, prinosi stolicu i nosi kišobran, a izvori Nova.rs ističu da je reč o čoveku koji, usled toga što nije mogao da dobije bolje radno mesto, morao da se zadovolji jednostavnim radnim zadacima.

„On pripada kabinetu predsednice i radno mesto mu je zvanično u protokolu. Međutim, jedini zadatak koji dobija od Radomirovićeve je da joj glumi ličnog slugu i fotografa za Instagram”, kaže naš sagovornik, napominjući da je A. B. „nasleđen“ od prethodnika i da se svim silama trudi da zadrži posao u kabinetu, pa makar i kao lakej.

Pročitajte još...

„Njega je u protokol doveo prethodni predsednik Skupštine, Zdravko Jelušić. Po isteku mandata 2020., on je zamolio dolazeću predsednicu i stranačku koleginicu da zadrži A.B. u protokolu, što je ova nevoljno uradila. U međuvremenu je dovela svoje saradnike u kabinet, a njega “imenovala” za nosača kišobrana”. U danima kada je vedro, A. B. prati predsednicu i otvara joj vrata ili je fotografiše tokom službenih događaja za njen Instagram profil. Mada zaposleni u Skupštini grada potvrđuju da Marinković Radomirović nije prekršila broj dozvoljenih zaposlenika, njen kabinet je nedavno dobio još jednog člana, za kog se pretpostavlja da je njeno lično obezbeđenje.

„Odjednom joj, gde god se pojavi, iza leđa stoji krupan, nabildan muškarac. Ništa ne progovara, ni s akim ne komunicira u Skupštini, već samo tako stoji iza nje. Po položaju tela i po ponašanju shvatili smo da joj je obezbeđenje, pa smo ga prozvali „difovac“ ( po Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja). Ne znamo šta je po struci, ali smo sigurni dasistematizacija sigurno ne predviđa upošljavanje snagatora u kabinetu predsednika”, kaže izvor Nova.rs.

Jelena Marinković Radomirović predsedava gradskom skupštinom od 2020. godine, dok je od 2013. godine postavljena za izvršnog direktora za integrisane marketing komunikacije Novosadskog sajma, gde je još uvek zaposlena.

Portal Nova.rs pokušao je da kontaktira Jelenu Marinković Radomirović kako bismo od nje dobili komentar na ove navode, ali ona, do objavljivanja ovog teksta, nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Bonus video: Burna prošlost „kazino naprednjaka“ i nasilnika iz Niša: Njegovom nastupu u „Ja imam talenat“ smejala se cela Srbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar