Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u maju ove godine najavio da će se do kraja 2020. povući sa čelne funkcije u Srpskoj naprednoj stranci, ali je po svemu sudeći ponovo prekršio dato obećanje. Ovo nije bio prvi put da Vučić najavljuje odlazak sa čela SNS, a da potom pogazi datu reč.

Gostujući proletos na televiziji Hepi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naveo da se više neće kandidovati za predsednika Srpske napredne stranke i da će se ove godine povući sa njenog čela.

“To ćemo ove godine da završimo. Pomerila nam je sve korona, ali ćemo svakako to ove godine da završimo”, rekao je Vučić, dodajući da se “nada da neće biti kandidat” na izborima za predsednika Srbije koji su planirani za 2022. godinu.

Time je Vučić treći put u poslednje tri godine najavio povlačenje sa čela SNS, a potom istu odluku povukao. Prvi put je to učinio 2017, kad je povlačenje sa najjače stranačke funkcije oročio za 2019.

„U 2018. je deset godina SNS-a, ja mislim da se kongres partije zakazuje za januar 2019. početak 2019. kad planiram da izaberem naslednika. Da predložim naslednika, a verujem da će ga izabrati većina u partiji koju vodim“, rekao je Vučić u julu 2017.

Pročitajte još...

Nakon ove najave usledilo je novo (lažno) obećanje baš u 2019. godini.

Na konferenciji za novinare koju je održao u oktobru te godine, predsednika su upitali da li će, kao što je najavio, napustiti čelno mesto partije do kraja 2019, na šta je šef naprednjaka odgovorio potvrdno, ujedno pronalazeći u tome “zaveru” televizije N1 protiv njega.

“To sam rekao i to će se dogoditi. Da vam ja kažem, znam ja šta je N1 želeo da čuje – kad ću ja da budem smenjen unutar SNS-a kao predsednik SNS-a, uskoro“, poručio je predsednik Srbije.

Osim ako se nešto spektakularno ne dogodi u preostala dva dana 2020. godine, Aleksandar Vučić će ostati na čelu vladajuće partije, dok će obećanje koje je dao javnosti ostati samo još jedna laž u nizu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (24)