Proslavljeni glumci Svetlana Ceca Bojković i Nikola Kojo pripadaju grupi glumaca koji su se pridružili i otvoreno podržali proteste "Srbija protiv nasilja". Zbog podrške skupu koji iz nedelje u nedelju izvodi na destine hiljada građana na ulice, oni su se našli na udaru vlasti čiju su predstavnici u prethodnim danima izneli navodne podatke o njihovim honorarima, ali nisu prezali ni od uvreda na njihov račun, pa je tako Kojo od strane nekadašnje poslanice SRS, a sada SNS, Nataše Jovanović nazvan "šljamom".

SNS i država nemaju negativan odnos prema glumcima, osim ako oni ne kritikuju vlast. Poslaniku Nebojši Bakarecu zasmetalo je što neki glumci idu na proteste, pa je rešio da srpskoj javnosti iznese navodne honorare, koje neki od glumaca dobijaju za filmove i serije. S druge strane, njegova kolegnica iz stranke Nataša Jovanović, poznata po tome što je bacala kletve u Skupštini, glumce  je opisala je kao „šljam“, čime se otišlo i korak dalje u obračunu sa istaknutim umetnicima.

Pročitajte još...

Upitan da li će odgovoriti na uvrede koje je danas narodna poslanica iz redova SNS Nataša Jovanović uputila njemu i drugim srpskim glumcima koji su prisustvovali protestima “Srbija protiv nasilja” nazvavši ih šljamom, Nikola Kojo je, gostujući u Dnevniku Nove, rekao da nema potrebu da odgovara preko medija već će odgovoriti preko suda i tužilaštva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare