DRAGAN BJELOGRLIĆ DOBITNIK NAGRADE EUROPA PRIMA 2022
Dragan Bjelogrlić Foto: Nebojša Babić

Sprema li se nova "Kristalna noć" za neke srpske glumce, pita Dragan Bjelogrlić nakon današnjeg istupa Nebojše Bakareca u Narodnoj skupštini kada je izneo navodne podatke o honorarima dramskih umetnika od Telekoma uz poruku da im se neće svetiti.

– Nisam verovao da će me život na bilo koji način povezati sa osobom kakva je gospodin Bakarec. Međutim, Bakarec kao poslanik vladajuće većine u Narodnoj skupštini iznosi brojke (pritom lažne) o prihodima glumaca. Sećamo se da je pogrom na Jevreje u Nemačkoj počeo tako što su nacisti delili letke i objavljivali u štampi koliko Jevreji zarađuju na leđima nemačkog naroda. Sprema li se nova „Kristalna noć“ za neke srpske glumce – pita u izjavi za Nova.rs Dragan Bjelogrlić.

Poslanik SNS-a Nebojša Bakarec je danas u Narodnoj skupštini izneo „proverene“ navode koliko su od Telekoma novca dobili Marko Janketić, Gorica Popović, Branislav Trifunović, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Svetlana Bojković, Gordan Kičić, Milan Marić i Sergej Trifunović, a nakon toga je još poručlio da su svi „oni slobodni da glume i da im se neće svetiti“.

Glumac Dragan Bjelogrlić je na to uzvratio rečima:

– Bakarec nam, eto, „daje slobodu“ da nastavimo da glumimo i kaže da se „neće svetiti“. Evo neka meni lično uskrati slobodu da glumim i neka mi se sveti. Veoma me zanima kako će to da izgleda!

Bonus video: Sramni nastup Bakareca u Skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare