Nenad Popović Foto:Miloš Perić/kabinet ministra

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas povodom poruka koje je u Beogradu izneo nemački kancelar Olaf Šolc da "samo jedinstveni možemo da odbijemo ucene i pritiske da se odreknemo najvažnijeg dela svoje teritorije".

Popović je ocenio i da se „naša najveća snaga pred svima onima koji bi da slome našu nezavisnu državnu politiku i slobodu nalazi kao i uvek u našoj istoriji, u našem jedinstvu“, sopštila je Srpska narodna stranka.

On je ukazao da je Srbija spremna na kompromis sa Albancima po Rezoluciji 1244 i Ustavu, ali da ne može biti rasprave oko toga da li je Kosovo Srbija.

Popović predlaze i donošenje reozolucije u Skupštini kojom bi se kako kaže, svi okupili oko istog cilja – da nema priznanja lazne drzave Kosovo.

On smatra da je potrebno jedinstvo svih političkih snaga, Crkve, Univerziteta i svih onih u javnom životu koji predstavljaju našu naciju u svetu.

Popović dodaje i da samo jedinstveni „možemo da odbijemo da uvedemo sankcije Rusiji, kao i da ne prepustimo Republiku Srpsku mešetarenju međunarodnih činovnika“.

On je ocenio da svi oni u međunarodnoj zajednici koji računaju da će se Srbija „slomiti“ pod ovim teškim pritiscima, „računaju kao i uvek na naše podele i svađe“.

„Mi znamo da ne možemo da promenimo njihovu odluku u vezi sa Kosovom, ali možemo našim jedinstvom da im jasno stavimo do znanja da ne mogu da traže od jednog ponosnog i slobodarskog naroda da se odrekne najvažnijeg dela svoje teritorije i time legalizuje nasilje koje je nad njim izvršeno“, rekao je Popović.

BONUS VIDEO Poruke nemačkog kancelara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare