Olaf Šolc, Aleksandar Vučić, Nemanja Rujević
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Novinar Dojče velea Nemanja Rujević ocenio je za N1 da je nemački premijer Šolc iskren u namerama da Srbiju i ostale zemlje Balkana približi Evropskoj uniji, ali je napomenuo da je u tim nastojanjima "nemoćan". "On je samo jedan glas. Istina važan, ali samo jedan u okviru Evropske unije i ne može protiv volje Emanuela Makrona", naveo je Rujević.

„Oni koji pišu, kažu da je bilo dosta napeto, da je Vučić čak i agresivno odgovarao. Ocenjuju da je Šolc u Beogradu čuo da je Srbija spremna da ostane na poitici ‘dve stolice’, kao i da u Beogradu misle da mogu da uđu u Evropsku uniju bez priznavanja Kosova. U svakom slučaju dosta je pikantna bila ta konferencija za novinare, od ‘dosadanjakovića’ kao što je Šolc nisam očekivao da dva, tri puta veoma stručno i iskusno Vučiću poruči neke stvari uz malo reči“, kaže Rujević.

Pročitajte još:

Konstatuje da da je u tabloidima, sudeći po naslovnim stranama, Vučić „rasturio Šolca“ i „poslao ga u ćošak“.

Ocenjuje da mu je izgledalo kao da je Šolc došao u Beograd da donese jasne poruke, ali napominje da ne zna da li je u „tašni doneo štap i šargarepu“.

„Pitam se,od kada je Vučić bio u Berlinu, a ima tome više od mesec dana, šta to ima Šolc da ponudi sa jedne, i čime da priupreti sa druge strane ukoliko hoće da Srbija uvede sankcije Rusiji? I nikako to da dokučimo. Zato i mislim da se tvrdi pazar. Nije on došao ništa da nudi, niti da preti, on prosto nije u poiziciji da to radi, niti da gurne Srbiju u naručje Rusije. A nije ni u popziciji da nešto obeća, jer ne sedimo na ušima, i čujemo da francuski predsednik makron ima sasvim druge ideje o proširenju Evropske unije“, kazao je Rujević.

Ocenjuje i da se „Šolc iskreno zalaže za proširenje EU na Balkan, ali i da je nemoćan.

„On je samo jedan glas. Istina važan, ali samo jedan u okviru Evropske unije i ne može protiv volje Emanuela Makrona“, naveo je Rujević.

BONUS VIDEO: Nemanja Rujević i Vuk Jeremić u klinču oko časršijskih priča o kolaciji Đilasa i Vučića!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar