Zdravko Ponoš Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je večeras da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju "Narodnog pokreta za državu" podvala.

„Koji narod, koju državu, koji ti? Narod si ubio u pojam, državu si razvalio i skratio. Spržio si 11 godina i hoćeš još jedan đir. Za vožnju do sada da plate ovi tvoji što ih puštaš niz vodu? A ti umiven i u čitanke, to bi hteo?“, napisoa je Ponoš na svom Tviter nalogu.

To što Vučić radi je mučno, konstatovao je Ponoš.

Podsetimo, predsednik Srbije započinje formiranje Narodnog pokreta za državu i u narednom periodu će obići sve delove zemlje.

Vučić će, kako je Tanjugu rečeno u Predsedništvu, zatražiti podršku naroda za odbranu Srbije i od subote, 11. marta, započeće razgovore sa stanovništvom na jugu Srbije, najverovatnije u Vranju.

Nova.rs je ranije pisala da se u srpskim političkim krugovima već neko vreme spekuliše da će Aleksandar Vučić ne samo otići sa čela Srpske napredne stranke, već da će i formirati novu političku partiju ili pokret.

I sam Vučić je ranije praktično najavio osnivanje novog političkog bloka “pristojne i normalne Srbije”, koji će biti i građanski i nacionalni.

Spekulacije da se formira nova politička organizacija vlasti pojavile su se i nakon objave na društvenim mrežama funkcionera SNS Vladimira Đukanovića da se valja baciti na formiranje nove partije, pripremiti osnivačke akte, skupljati potpise, napraviti osnivačku skupštinu, usvojiti programske ciljeve i statut.

BONUS VIDEO: Šta Vučić pokreće pokretom?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar