Foto: Arhiva

Dok svako malo neko iz vrha vlasti podvikne odsečno da se mere moraju poštovati, da smo jedan nedisciplinovan narod i da će nam zdravstveni sistem pući, a groblja postati mala, istaknuti članovi vladajuće koalicije, narodni poslanici, dugogodišnji političari, nasmeju nam se u brk. Građanima Srbije, Kriznom štabu i vrhu države, pričama da se korona preleži za 45 minuta, da Krizni štab ne zna šta radi i da njihove predloge mera treba ignorisati, pa evo i najsvežije da se sa simptomima kovida i pod temperaturom može pojaviti u televizijskom studiju bez maske na licu. Jer, šta je to - tričavi virus od kojeg dnevno u Srbiji oboli više od 7.000, a umre najmanje 50 ljudi.

Prethodnih dana, naime, imali smo prilike da vidimo kako se predstavnici srpske politike odnose prema paklu kroz koji prolazi svaki oboleli građanin Srbije, koji sate i dane provodi pred ambulantama i bolnicama čekajući na pregled, test, skener pluća, kiseonik, respirator…

Prvo je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pokušao da zabavi javnost tvrdnjom da je preležao koronu za 45 minuta, a zatim se obrušio na Krizni štab i doktora Predraga Kona, jer mu je dosta priče o koroni od koje ćemo svi da zaglupimo.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Doktor Kon, svaka mu čast, ali kad god upalim neki kanal tu je doktor Kon. I niko od tih stručnjaka nije imao tačnu prognozu jer su pričali da će kad dođe leto nestati virus zbog visokih temperatura“, ocenio je Marković ni manje ni više nego u direktnom prenosu Skupštine Srbije i dodao da je počeo da se plaši epidemiologa.

Zatim je u emisiji „Hit tvit“ lider socijalista Ivica Dačić u svom maniru rekao da građanima treba pričati i nešto smešno, a ne samo da će sutra svi pomreti od korone.

Usledila je i izjava potpredsednice Socijalističke partije Srbije i bivše ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, koja je dodatno isprovocirala građane Srbije izjavom da nikada niko u Srbiji nije platio nijednu zdravstvenu uslugu.

Foto: Vladislav Mitić

„Ni u jednoj zemlji kada dođe do takve krizne situacije kao što je kovid pandemija i kad u jednom danu imate ovoliki broj od preko 6.000 novoobolelih i kad imate 55 smrtnih ishoda naravno da je to posebna situacija i naravno da je kovid sistem u odnosu na non – kovid sistem prenapregnut, a non – kovid pomalo zapostavljen, ali šta je istina? Znate, ovde nikada niko nije platio nijednu zdravstvenu uslugu”, rekla je Dejanović, iako zapravo svaki građanin ove zemlje svakog meseca od plate odvaja za zdravstveno osiguranje.

Nakon ovakvih istupa koalicije SPS – JS, antikorona ludilu u Skupštini priključili su se i poslanici Srpske napredne stranke.

Prvo je istupio poslanik Vladimir Đukanović.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Molim da se ne prihvate mere Kriznog štaba, prestanite da maltretrate privredu, kako će neko da podeli platu ako ga zatvarate” pitao je poslanik, a Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je pozvao da “reaguje zbog širenja panike”, rekao je Đukanović, dok je prethodno predložio da se ukine Krizni štab za borbu protiv epidemije.

Nastavio je njegov kolega Šormaz, skandaloznim predlogom da svim obolelima treba naplatiti bolničko lečenje, kao opomenu ostalima da se pridržavaju mera?!

„Dovoljno se zna o virusu! Sve mere treba ukinuti, ostaviti mere maske i rastojanja kao preporuke. Svima koji se razbole naplatiti lečenje, osim trudnicama, penzionerima, maloletnicima i socijalnim slučajevima!!! Bolnice bi bile manje opterećene i disciplina daleko veća”, zaključio je narodni poslanik Dragan Šormaz, koji je ubrzo obrisao svoj tvit.

I onda u sinoćnoj emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, imamo prilike da vidimo da granice ne postoje…

Poslanik koji kritikuje mere Kriznog štaba, dok drugi političar u studiju ima očigledne simptome korona virusa.

Naime, poslanik SNS Vladimir Đukanović bio je gost u jučerašnjoj emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink, gde je opet kritikovao Krizni štab i mere protiv korone, dok je nasuprot njemu sedeo predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, pod temperaturom i bez maske.

Foto: Printscreen/TvPink

„Pred početak emisije sam se zamislio i slučajno shvatio da mi je neprijatno. Nakon toga sam izmerio temperaturu, a rezultat je pokazao da je jako visoka. Otišao sam, neposredno pred početak emisije da uradim brzi test. Kažu da sam negativan. Videćemo šta će biti već sutra. Jedino što mogu da kažem je da ovo nikad nije bilo za mog života”, rekao je Čanak.

Istina gospodine Čanak, ovako nikad nije bilo za života nas koji pamtimo.
Nikad nije bilo ovolike neozbiljnosti političara povodom jedne ovako ozbiljne stvari…

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare