Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Zoran Lončarević

Jedan poziv menja sve.

U ovom slučaju nije bio poziv, nego tvit, ali je suština ista. Gostujući u emisiji Hit tvit sinoć, poslanik SNS Vladimir Đukanović za svega pola sata uspeo je da promeni mišljenje o ulozi dr Predraga Kona i Kriznog štaba tokom korone. Radikalno da promeni.

Razlog za to je „partijska kritika“ u vidu tvita partijskog šefa Aleksandra Vučića, koji je, nakon Đukine tirade o Konu, tvitnuo sledeći tvit:

Samo 15 minuta pre ove objave Vladimir Đukanović je u Hit tvitu taksativno naveo nekoliko izjava dr Kona u medijima. Najpre, da je Kon 26. januara ocenio da je rizik od koronavirusa mali, a onda i da je mesec dana kasnije kazao da je običan grip opasniji od kovid-19, a 14. marta da će će podneti ostavku, ako dođe do prekida školske nastave.

„Da bi sedam dana kasnije (takođe u martu) rekao: Ovako se brzo nije umiralo ni od SARS-a… Sad kaže da se zakasnilo sa merama, a u počeku je govorio da je virus nikakav“, podsetio je Đukanović na Konove reči.

PROČITAJTE JOŠ:

Onda je usledilo Vučićevo izvinjenje, nakon čega dolazi do obrta. Đukanović odjednom o Konu počinje da priča kao o „vrhunskom stručnjaku i verovatno najboljem epidemiologu u Srbiji“.

„Kon je najbolji epidemiolog kog imamo. Ja sam izneo kritiku na rad Kriznog štaba u smislu nekih konfuznih izjava, a ne moramo u životu sve da se slažemo… Razumem gospodina Vučića što je izneo kritiku na ono što sam ja izneo. SNS je stranka u kojoj vlada pluralizam mišljenja“, kazao je Đukanović.

Đukanović je pred kraj emsije rekao i da je video da mu zbog komentara na društvenim mrežama pridikuju ljudi koji su „ceo život proveli u Savezu komunista, koji su navikli da im neko drugi servira mišljenja“, a da je zbog stava koji je iskazao „spreman da odgovara, svaki račun da položi, čak i sa Vučićem da polemiše“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare